Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Для чого потрібна кокосова койра у матрацах ?
  04.08.2016

Для чого потрібна кокосова койра у матрацах ?

Серед найпоширеніших наповнювачів для матраців з ортопедичним ефектом займає кокосова койра. Отже, потрібно розібратися що ж це за матеріал і які його властивості.

Кокосова койра - це  рослинні волокна з горіхів кокосової пальми. Це натуральний природній матеріал, який володіє унікальними властивостями (міцністю, еластичністю, гігроскопічністю і стійкістю до гниття).

 

 

 

 

 

 

 

Саме з повністю дозрілих плодів отримують кокосову койру, яка застосовується для наповнення ортопедичних матраців.

Звичайно ж, перш ніж використовувати кокосову койру для наповнення матраца, її необхідно підготувати, надати їй вигляду монолітної плити, для чого існують два методи: голкопробивний і латексований. 

 

 

 

Завдяки латексу, кокосове волокно набуває підвищену міцність, еластичність і стійкість до деформації, воно не ламається і не кришиться, повністю відновлює свою форму, що дозволяє уникнути появи вм'ятин і нерівностей. Латексована кокосова койра в матраці служить для підвищення жорсткості його поверхні по довжині матраца, але при цьому збільшує еластичність по ширині. Таким чином, поверхня матраца згинається вздовж тіла людини, що лежить на ній, але не провалюється в центрі.


Жорсткий ортопедичний кокосовий матрац - це один з найкращих варіантів для дітей, особливо у віці від народження і до року. Завдяки рівній і твердій поверхні, хребет малюка не провисає і не вигинається, що благотворно впливає на його правильне формування. Так само дуже часто лікарі-ортопеди рекомендують своїм пацієнтам спати саме на таких жорстких, але еластичних поверхнях, як у матраців з кокосовою койрою. Для того щоб зменшити ступінь жорсткості кокосового матраца використовують додатковий настил з м'якших і пружних матеріалів, це може бути латекс, пінополіуретан, холофайбер тощо. Також кокосова койра в матрацах відмінно поєднується з пружинними блоками різного типу, вона в точності передає навантаження на пружини, що в свою чергу дозволяє не тільки зберегти, але і збільшити ступінь ортопедичного ефекту.

Крім того, що кокосова койра в матраці служить для підвищення жорсткості спальної поверхні, вона має ще ряд, безсумнівно, корисних і цінних якостей. 



По-перше, кокосова койра в матраці забезпечує відмінну вентиляцію. Волокниста структура пласта койри дозволяє повітрю вільно циркулювати, завдяки чому сторонні запахи, пил і волога просто не можуть в ній затримуватися, через що створюється середовище не придатна для життя різноманітних постільних кліщів і мікроорганізмів, які можуть викликати алергію і роздратування шкірних і слизових покривів.

 


По-друге, койра гігроскопічна, тобто вона не тільки не вбирає вологу, вона її відштовхує. Це означає, що якщо на Ваш або на кокосовий матрац вашої дитини потрапила рідина, то внутрішність матраца залишиться сухою. Такі властивості кокосової койри в дитячому матраці вкрай цінні. Після намокання дитячого матраца вам досить зняти і попрати чохол і все, матрац залишається чистим, безпечним і без сторонніх запахів.

 


По-третє, латексована кокосова койра відрізняється дуже високою стійкістю до деформації, вона не гниє ні в сухому, ні у вологому середовищі, і вона довговічніша, ніж штучні наповнювачі.

Повернутись
Зворотній зв'язок