Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Види стільців, їхні особливості та основні принципи вибору
  30.03.2020

Стілець є незамінним елементом інтер’єру практично будь-якої кімнати. Без нього не обійтись ні вдома, ні в офісі. В сидячому положенні переважна більшість сучасних людей проводить не одну і не дві години. Саме тому місце для сидіння – стілець – повинен бути максимально зручним. В цій статті ми розповімо про види даних меблів та те, на які характеристики слід зважати при їхньому виборі.

Якими бувають стільці

Весь наявний на сьогоднішній день асортимент класифікують за рівнем своєї жорсткості на такі типи:

-          М’які;

-          Напівм’які;

-          Жорсткі.

Перший тип – м’які стільці – меблі з настилом товщиною 30 - 50 мм. Інколи вони можуть бути оснащені пружинами. Напівм’які моделі мають середню товщину настилу (20 – 40 мм) та не мають пружин. Жорсткі стільці виготовляються без використання будь-яких настилочних матеріалів. Найчастіше до них відносять металеві, дерев’яні або солом’яні меблі.

Відповідність інтер’єру

При виборі стільця перш за все необхідно визначитись з тим, інтер’єр якої саме кімнати він буде доповнювати. Справа полягає у матеріалах та його особливостях. Наприклад, на кухню необхідно підбирати стійкі до пошкоджень та вологи стільці. У вітальні гармонічно будуть виглядати моделі з текстильною оббивкою або обтягнуті шкірою в одному кольорі з основним гарнітуром. Якщо ж стільці будуть розміщуватись у надворі, то варто обирати варіанти з міцним каркасом з пластику або металу, оскільки ці матеріали не бояться жодних примх погоди.

Особливості конструкції

Однією з основних вимог до стільця, на якому передбачено сидіння впродовж тривалого часу, є його будова. Спинка стільця повинна бути такої форми, яка б рівномірно розподіляла пресинг в місцях дотикання. Приділяючи увагу цьому параметру, виробники стільців враховують так званий принцип лінії Акерблома – лінію спинки та сидіння, яка максимально точно відповідає анатомо-фізіологічним особливостям характеристикам людини. Меблі, виготовлені відповідно до визначених Акербломом параметрів, дозволяють хребту займати природне S-подібне положення, при якому зменшується рівень навантаження на м’язи та кістки.

Офісні стільці, що крутяться, мають свої параметри. Їхня конструкція передбачає розташування спинки під кутом  2-5 градусів. Деякі моделі оснащенні пружинним механізмом або амортизацією, завдяки яким під вагою тіла спинка нахиляється під необхідним кутом та повертається у статичне положення, як тільки на неї перестають опиратись.

Ширина та глибина сидіння

Практично всі сучасні моделі стільців доступно регулювати відповідно до зросту свого власника. Важлива увага приділяється також і м’якості та параметрам сидіння. Найоптимальнішою вважається глибина сидіння у 40-45 см. Така відстань передбачає наявність простору між кінчиком сидіння та ногами, що є особливо важливим для забезпечення комфорту під час сидіння.

Де вибрати та купити меблі?

Попри те, що на сьогоднішній день ринок пропонує велике різноманіття стільців, підібрати модель, яка ідеально підходила б по всім бажаним параметрам, є справою непростою. Ми пропонуємо Вам оглянути асортимент товарів магазину меблів Bristol, особливостями якого є висока якість та велике різноманіття продукції від вітчизняних виробників. Крім того, що у нас доступно купити меблі за доступними цінами, ви можете додатково отримати професійну консультацію від кваліфікованих працівників.

Повернутись
Зворотній зв'язок