Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Світлий дизайн vs темний дизайн
  10.04.2019

На цю тему існує безліч думок, оскільки кожен прагне облаштувати своє житло за власним смаком. Ми вирішили виокремити основне й порівняти обидві тенденції оформлення.

Про світлий дизайн

Цей варіант оформлення інтер`єру – вибір більшості. Він має немало плюсів, зокрема:

1. Створює відчуття легкості й просторості.

Навіть невелика за площею кімната завдяки використанню світлої палітри кольорів зможе стати візуально ширшою. А цей стиль оформлення дозволить створити спокійну та ненав`язливу атмосферу.

2. Виглядає одночасно святково та лаконічно.

Світлі кольори використовуються в різних стилях інтер`єру – класичному, неокласичному, французькому, скандинавському, а також в стилі модерн, прованс та інших. Вони слугують ідеальним полотном для експериментів й дозволяють господарям втілити практично будь-які задумки, пов`язані з оформленням кімнати.

Попри ці переваги, у світлому дизайні є й суттєві мінуси, які являються основними причинами відмови від такого способу оформлення житла. Серед них:

1. Легко забруднюється.

Це дійсно так, проте все залежить від рівня охайності господарів, наявності в будинку дітей або домашніх тварин, а також матеріали тих світлих відтінків, які використовуються в інтер`єрі.

Для уникнення цієї проблеми варто пам`ятати правило: якщо ви вирішили обрати світлі м`які меблі, то переконайтесь, що оббивка оброблена спеціальними засобами, які відштовхують бруд. Рекомендовано уникати предметів інтер`єру з синтетичних матеріалів, оскільки вони вбирають у себе багато пилу. Якщо ж мова йде про меблі з глянцевими поверхнями, то на них забруднення будуть помітні сильніше, ніж на матових, тому доведеться докладати більше зусиль для їхнього прибирання.

2. Інтер‘єр може виглядати незавершеним.

Це відчуття виникає тоді, коли в дизайні використовуються виключно світлі кольори. Щоб цього не сталось, варто розбавляти нейтральні відтінки більш виразними світлими, робити акцент на окремих предметах інтер`єру. Реалізувати це цілком можливо, оскільки окрім класичних бежевого, пісочного та сірого існує ще ціла низка пастельних відтінків.

3. Важко виділити фактуру.

В світлому дизайні нерідко роблять акцент саме на колір. Насправді ж не варто оминати увагою й текстиль, що слугуватиме частиною оформлення, - деревину, камінь й різні тканини. Такі нюанси, як килим, цікава комбінація матеріалів оздоблення стін чи елементи декору в світлих кольорах зможуть допомогти вигідно перевтілити приміщення.

Про темний дизайн

Такі інтер`єри обирають далеко не всі, проте зараз вони нерідко зустрічаються не тільки у житлах, а й в будь-яких інших приміщеннях. Така популярність зрозуміла, адже дизайни у темних кольорах мають вагомі переваги:

1. Створюють загадкову та затишну атмосферу.

Приміщення, правильно оформлене в темних кольорах, без сумнівів виглядатиме вишукано. В такому інтер`єрі можна відчути себе по-справжньому захищеним, тому нерідко в цей спосіб оздоблюють спальні кімнати.

2. Це сміливий експеримент.

Попри те, що сучасні дизайнери сміливо імпровізують з оформленням інтер`єрів, темному дизайну робочого приміщення чи квартири перевагу надає меншість. Якщо все добре продумати й грамотно втілити ідею в життя, то темна палітра кольорів зможе приємно здивувати навіть найвибагливіших. Також темні кольори гарно поєднуються з класичним стилем, арт-деко, будуар, модерн та іншими.

Як і світлі дизайни, темне оформлення приміщень має й свої недоліки. Основним з цього списку для темних дизайнів являється надмірна похмурість й гнітючість.

Безумовно, декому може здатись, що темні тони в інтер`єрі квартири використовувати недоречно, оскільки вони не будуть викликати позитивних відчуттів й сприятливої атмосфери для роботи чи відпочинку. Щоб уникнути цих помилок, варто «розбавити» темні кольори світлими відтінками. В білий колір можна пофарбувати стелю чи одну зі стін, зробити акцент на світлих меблях чи аксесуарах.

Багато залежить й від освітлення. В приміщеннях, оформлених з темним дизайном варто потурбуватись про наявність гарного і денного, і штучного світла. Не зайвим буде використати дзеркала, метал й скло, адже це додасть такому дизайну не тільки світла, а й особливості.

Наша пропозиція

Незалежно від того, як саме ви вирішите оформити своє житло чи офіс, слід обов`язково потурбуватись про наявність якісних та надійних меблів. Запрошуємо вас ознайомитись з сайтом нашого онлайн-магазину Брістоль, де ви маєте можливість не тільки купити меблі, а й дізнатись про продукцію від провідних українських фабрик, номери гарячих ліній, зателефонувавши за якими, можна отримати кваліфіковану консультацію, а також про способи оплати й доставки своєї покупки.

Повернутись
Зворотній зв'язок