Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Види офісних крісел
  04.08.2021

Запорука комфортних умов на робочому місці – це правильно підібране та надійне крісло. На сьогоднішній день існує безліч варіантів офісних меблів. В цій статті ми вирішили детальніше розглянути різноманіття крісел для робочого кабінету, проаналізувати їхні особливості й визначити основні критерії вибору.

Загальна характеристика

Офісні крісла класифікують за такими характеристиками, як:

  1. Призначення меблів.
  2. Тип конструкції.
  3. Матеріал, з якого виготовлені меблі.

Вони значним чином впливають на зовнішній вигляд крісла та його довговічність. До прикладу, крісло керівника відрізняється від призначених для гостей крісел за своїм розміром та вишуканістю – масивні меблі з переважно шкіряною оббивкою на противагу лаконічним моделям із пластику чи металу.

Призначення офісних крісел

Існує три категорії меблів для робочого інтер’єру, а саме:

  • крісла для керівника;
  • крісла для працівників;
  • та крісла для відвідувачів.

Варто зазначити, що такий поділ є умовним й кожен з варіантів – це зручні й привабливі на вигляд меблі. Однак в офісних приміщеннях робоче місце керівників та працівників, а також зона очікування відвідувачів мають свої помітні відмінності, що, в першу чергу, стосується крісла.

Крісло для керівника в його класичному форматі є надзвичайно зручним та стильним, з високою спинкою та зручними підлокітниками. Такі меблі мають монолітний або немонолітний каркас. Для обивки директорських крісел обирають дорогі матеріали.

Крісла для працівників мають дещо скромніший вигляд й є більш практичними. Для таких моделей характерними є невисока спинка, компактність та ергономічна конструкція. Меблі для офісних працівників бувають операторськими та комп’ютерними. Перший варіант матиме опцію регулювання висоти підлокітників та сидіння, а також нахилу самого крісла. Комп’ютерні крісла є більш функціональними та зручними, призначеними для роботи у сидячому положенні впродовж багатьох годин.

Крісла для відвідувачів – це найбільш стриманий тип меблів цієї категорії. Конструкція, виготовлена з деревини або металу, не передбачає підвищеного рівня комфорту. Лаконічна форма та привабливий зовнішній вигляд – це все, чого очікують від таких меблів.

Що врахувати при виборі офісного крісла

Місце за робочим столом в першу чергу повинно бути надійним. Показниками міцності офісного крісла вважають діаметр та кількість променів його христовини. 5 або 4 променів можуть свідчити про те, що меблі прослужать не один місяць. Сама хрестовина повинна бути виготовлена з довговічного матеріалу. Рекомендується надавати перевагу хромованому металу для найбільш надійних крісел, хрестовинам з металу з накладками з дерева – для додаткової окраси інтер’єру, а моделям з пластику у випадку обмеженого бюджету.

Якщо офісне крісло матиме коліщатка, слід переконатись, що вони не будуть шкодити покриттю підлоги. Більшість крісел оснащені коліщатками зі спеціальною гумовою оболонкою.

Далеко не кожен може дозволити собі крісло з обивкою з натуральної шкіри. Більш доступними є крісла з обивкою з екошкіри. Вони не уступають попереднім за зовнішнім виглядом, довговічністю та практичністю. Частіше всього обирають крісла з тканинними чохлами. Вони коштують значно менше й за потреби можуть зніматись й пратись в домашніх умовах. Обивка у вигляді актилової сітки – варіант для високоергономічних крісел.

Що ми можемо запропонувати

В інтернет - магазині меблів Bristol перед вами відкривається цілий світ якісних та доступних меблів. Ми пропонуємо продукцію від кращих вітчизняних брендів, в числі яких Гербор, БРВ Україна, Міромарк, Дрімка, Сокме, Світ Меблів, Арбор Древ та інші.

Купити меблі у нас – це питання всього кількох хвилин. Завдяки зручному та зрозумілому інтерфейсу кожен відвідувач сайту, незалежно від його рівня володіння гаджетом, зможе оформити замовлення, обрати зручний для себе спосіб доставки товару та оплати.  

Повернутись
Зворотній зв'язок