Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Критерії вибору матрацу
  25.03.2021

Для повного відновлення сил людині достатньо 7-8 годин здорового сну. Дуже великий вплив на якість відпочинку має матрац. В цій статті ми розповімо про те, як обрати правильний матрац й на що неодмінно слід звернути увагу.

Види матраців та їхні особливості

На сьогоднішній день існує великий вибір матраців, відмінність між якими полягає у розмірах, формі, рівні жорсткості, типі наповнювача, кольорі тощо. Це дозволяє підібрати матрац відповідно до власних потреб та фізіологічних особливостей.

Класифікація матраців включає у себе два типи:

  • пружинні;
  • та безпружинні моделі.

Перший варіант – це класика. В основі матраців такого типу система низки дуже щільно з`єднаних між собою пружин під назвою «боннель». Пружинні матраци користуються популярністю завдяки доступній ціні. З недоліків виділяють слабкі ортопедичні характеристики, адже під вагою тіла пружини прогинаються, тим самим утворюючи «ефект гамака». Більший опір мають матраци на незалежних пружинах, оскільки вони базуються на пружинних блоках, завдяки чому вага тіла людини рівномірно розподіляється по всі поверхні спального місця.

Безпружинні матраци являють собою конструкцію з поролону, пінополіуретану чи латексу. Деякі матраци мають відразу декілька шарів (кокос-латекс), що підвищує рівень жорсткості.

Як підібрати матрац правильно?

Лікарі – ортопеди, опираючись на результати досліджень, просять акцентувати увагу на такі параметри:

  • Вік людини;
  • Вага;
  • Стан здоров’я.

Один з найважливіших критеріїв – це рівень жорсткості. Обираючи матрац, неодмінно слід враховувати вік того, хто буде на ньому спати. Молодим людям рекомендують обирати жорсткі матраци, а для людей похилого віку краще підійдуть м`які.

Тим, чия вага не перевищує 90 кг, підійде матрац будь-якого типу жорсткості. А от тим, хто важить понад 90 кг рекомендується надавати перевагу матрацам середньої або високої жорсткості з надійним пружинним блоком. Перед покупкою ознайомтесь з інструкцією, оскільки деякі моделі матраців можуть мати обмеження по вазі.

Існують також універсальні варіанти – матраци, що поєднують відразу два типи жорсткості. Вони підійдуть людям з періодичними болями у спині або шиї та тим, хто проходить відповідне лікування. Також двосторонній ортопедичний матрац може стати компромісом для подружніх пар, якщо обом з них з якихось причин не підходить один і той самий матрац.

Пам’ятайте, що запорука гарного настрою та самопочуття – це здоровий сон на зручному ліжку. Купити меблі та матраци за доступними цінами вам готовий запропонувати магазин Bristol. В наших каталогах представлено товари від кращих українських виробників, футони, топпери, ортопедичні каркаси, а також ліжка та дивани різних розмірів та стилів. За потреби ви можете проконсультуватись з нашими менеджерами в режимі онлайн чи по телефону.

Повернутись
Зворотній зв'язок