Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Як доглядати за оббивкою м`яких меблів
  31.05.2020

Домашній інтер’єр навряд чи можна назвати затишним та комфортним, якщо у ньому немає м`яких меблів. Вони здатні надати приміщенню особливої атмосфери та забезпечити своїм користувачам зручні умови для відпочинку.

Поціновувачі диванів, крісел та іншої фурнітури з м`якою оббивкою знають, наскільки непросто зберігати привабливий зовнішній вигляд цих меблів. Тож в цій статті ми зібрали кілька ключових порадо стосовно того, як правильно доглядати за предметами інтер`єру квартири й забезпечити довговічність улюблених меблів.

Запобігти простіше, ніж виправити

Безумовно, зовнішній вигляд оббивки більшою мірою залежить від того, наскільки охайно та обережно нею користувались. Не меншу вагу становить і розміщення меблів, оскільки якщо вони будуть стояти напроти вікна, з якого буде направлено світити сонце, то оббивка швидко втратить яскравість свого кольору.

Самостійно доглядати за м`якими меблями можна різними способами:

  • За допомогою пилососу;
  • Протираючи вологою ганчіркою;
  • Очищуючи ніжки та підлокітники;
  • Здати в хімчистку.

Незалежно від того у який саме спосіб ви будете прибирати меблі, слід пам’ятати про те, що робити це варто регулярно.

Коротко про головне

Найбільш поширеним типом оббивки меблів являється тканина. Існує два способи догляду за такою поверхнею: вологе та сухе.

Перший тип чистки включає у себе використання пилососу зі спеціальними насадками для «проблемних» ділянок чи насадкою-щіткою. В такому випадку варто використовувати низький рівень потужності пилососу для того, щоб не пошкодити оббивку.

Вологе прибирання застосовують у разі появи плям. Додавши у воду невелику кількість мильного розчину чи миючого засобу, нею просякають поролонову губку й обережно очищують забруднення поверхні. Варто врахувати, що прибрана волога ділянка оббивки повинна висохнути природнім шляхом, слід уникнути використання фену.

Існують тканини, які потребують особливого догляду. Серед них оксамит, плюш, велюр, жаккард, шинилл та деякі інші. Для очищення оббивки такого типу слід звертатись в хімчистку, оскільки досягти ідеального результату, здійснюючи прибирання в домашніх умовах, практично неможливо.

Меблі з натуральної шкіри попри свій вишуканий та стильний зовнішній вигляд не потребують особливого догляду. Пилу та несерйозних забруднень з легкістю можна позбутись, використавши вологу ганчірку, більш складні плями – з використанням мильного розчину. Варто також врахувати, що меблі такого типу слід обирати для приміщень, показник вологості у яких становитиме 55-65%.

Часто доповненням інтер’єру стають меблі, поверхня яких оббита штучною шкірою. Догляд за таким типом матеріалу аналогічний способу догляду за натуральною шкірою, проте у цьому випадку обов’язково слід врахувати таке:

  • При чистці за допомогою пилососу необхідно обирати насадку з м`якою щіткою аби не пошкодити поверхню покриття;
  • Не використовувати у якості миючих засобів відбілювачі та абразиви;
  • Не розміщувати меблі з оббивкою з шкірзамінника поряд з джерелами опалення чи сильного тепла.

Наша пропозиція

Магазин меблів Брістоль не може вам гарантувати, що куплені у нас меблі не будуть пошкоджуватись чи забруднюватись. Від цього не застрахована навіть найкраща у світі фурнітура. Ми можемо вам гарантувати, що меблі, купити які ви можете на нашому сайті у будь-який момент, принесуть вам естетичне задоволення та забезпечать максимальний комфорт. Доповнивши дизайн свого житла товарами від найкращих українських меблевих фабрик, навіть регулярний догляд за такими витворами мистецтва не стане для вас обтяжливим.

Повернутись
Зворотній зв'язок