Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Спільне та відмінне між футонами й топперами
  16.06.2018

Для облаштування комфортного спального місця на сьогоднішній день існує велике різноманіття матраців, найбільшою популярністю серед яких володіють ортопедичні моделі. Футони та топери – одні з основних різновидів матраців такого типу, кожен з яких має свої переваги та особливості.

Що вони являють собою?

Футони та топпери – тонкі безкаркасні бавовняні матраси, що вирізняються компактністю практичністю та надзвичайною зручністю. Вони можуть виконувати роль повноцінного спального місця або розміщуватись на поверхні ліжок чи диванів для її ідеального вирівнювання та забезпечення більшої м`якості.

Історія появи цих незамінних у справі комфортного сну речей сягає далекого 13 століття. Той час ознаменувався появою у Японії своєрідного типу спального місця, прародича футона та топпера, - татамі, який не вирізнявся особливою комфортністю. Впродовж наступних століть такі матраци вдосконалювались та почали виготовлятись з урахуванням потреб своїх майбутніх власників, проте вони являли собою справжній предмет розкоші і дозволити собі їх міг далеко не кожен японець.

В Японії футони виконували не лише свою основну функцію – забезпечення комфортних умов для відпочинку, а й були елементом традиції цієї країни. За кількістю таких матраців визначали рівень хазяйновитості господині дому. А переїжджаючи у будинок свого чоловіка, дружина першочергово перевозила свій футон, позиціонуючи себе справною берегинею домашнього вогнища.

В країнах Заходу про існування такого матрацу та його переваги дізнались лише після Другої світової війни. Відтоді футони почали користуватись великою популярністю, а майстри індустрії виготовлення пристосувань для сну – удосконалювати їх та створювати моделі відповідно до вподобань та потреб їхніх покупців.

В чому особливість матраців такого типу?

Основна особливість та відмінність між футонами й топперами полягає у їхній товщині та наповнювачі. Футони – безпружинні багатошарові матраци, висота яких може становити від 7 см. Топпери є також безпружинними, проте одношаровими матрацами. Футони можуть використовувати у якості повноцінного спального місця, тоді як топпери є тонкими і слугують лише для вирівнювання спальної поверхні або ж у якості додаткового шару, який розміщується поверх основного матрацу.

Футони прийнято класифікувати за ступенем своєї жорсткості: м`які, середньої жорсткості та дуже жорсткі. Наповнювачем для м`яких моделей обирають латекс або пінополіуретан. Обидва матеріали дозволяють створити максимально комфортні умови для відпочинку з можливість абсолютного розслаблення. Жорсткі футони набивають коковою койрою, яка забезпечує особливу міцність та практичність. Такий варіант гарно підходить людям, які мають проблеми з хребтом і потребує сну виключно на рівній поверхні.

У пошуках якісного ортопедичного матрацу радимо вам зазирнути у магазин Брістоль. Крім можливості купити меблі ми пропонуємо вам також стати власником якісної продукції від провідних українських брендів за адекватними цінами. Такі фабрики як Sleep&Fly Fitness таTake & Go bamboo являються одними з найкращих виробників матраців в Україні. З нашою допомогою ви зможете без зайвих труднощів на власному досвіді оцінити переваги зручних та практичних футонів або топперів.

За детальною інформацією звертайтесь за номерами гарячої лінії, які вказані на сайті нашого магазину. В телефонному режимі ви зможете не лише отримати від консультантів вичерпну інформацію про товари, способи оплати чи доставку, а й корисну пораду.

Повернутись
Зворотній зв'язок