Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Шафа у спальню: як обрати
  24.10.2019

Багато хто з нас уявляє собі ідеальну спальню як велику простору та світлу кімнату з величезним ліжком, килимом надзвичайної м`якості та вікном на всю стіну, з якого відкривався б вид на природу. Втілити цю мрію в життя під силу не всім, але забезпечити собі приємне перебування у спальні й комфортні умови для відпочинку цілком можливо. Для цього слід ретельно підібрати меблі й продумати їхнє розташування. Й оскільки одним з найбільш масивних та найбільш важливих предметів інтер`єру спальні являється шафа, розповімо в цій статті на що слід звернути особливу увагу при її виборі.

Які шафи бувають?

Асортимент меблевого гарнітуру оновлюється й удосконалюється дуже часто. Дизайнери з кожним новим сезоном вигадують нові моделі шаф, тож підібрати варіант, який відповідав би особливостям саме вашого житла й вашим особистим вподобанням вдасться без будь-яких труднощів.

Існує кілька найбільш поширених типів шаф:

1. Класичні. Громіздкі й помпезні. Місце для них знайдеться лише у просторих кімнатах. Такі шафи дуже місткі, поділені на декілька секцій з відділеннями для одягу, білизни, вішаків. Можуть мати шухляди та полиці. Деколи на кількох дверцятах розміщується дзеркало у повний зріст.

2. Шафи-купе. Останнім часом користуються великою популярністю завдяки своїй компактності та місткості. Особливість таких меблів у способі відривання дверцят. Шафи-купе бувають різних розмірів, тож підійдуть як для невеликим за площею кімнатах, так і для просторих спалень. Кількість поличок, шухляд й відділень для дрібних речей у таких моделях приємно радує. Додаткової зручності додають розсувні двері з дзеркальною поверхнею.

3. Вбудовані. Ергономічне рішення для маленьких спальних кімнат. На відміну від попередніх двох варіантів, перемістити таку шафу не вдасться, тож перед монтуванням слід все дуже добре обдумати. Вбудовані моделі переважно оснащені розсувними дверцятами, що теж допомагає зекономити простір. Якщо приміщення дозволяє, то всередині можна облаштувати справжній гардероб, з відділеннями для взуття, верхнього одягу й інших речей.

4. Кутові. Ще один вдалий варіант для компактних спалень. Розміщуючись у куті ці меблі не будуть займати багато місця. Крім того, їх можна використати для маскування дефектів стін чи недоліків оформлення певної зони. Розміри та наповнення буває різним, тож головний критерій вибору – ваші власні побажання.

Що врахувати при покупці шафи у спальню?

Від якості матеріалу, з якого виготовлені ваші меблі, залежить дуже багато. Надійну й довговічну продукцію створюють з натуральної деревини. Цей матеріал та робота з ним дуже витратна, тож і ціни на шафи такого типу будуть високими. Меблі з ДСП та МДФ – більш доступні за вартістю, проте уступають шафам з дерева за міцністю й якістю. Однак, за умов належного використання такі шафи прослужать на славу не одне десятиліття.

Кількість полиць – ще один важливий критерій вибору. Попередньо визначтесь з кількістю та типом речей, які будуть зберігатись у майбутній шафі. Якщо надаєте перевагу розміщенню одягу на вішаках -  обирайте шафи з великими секціями без полиць. Якщо ж звикли зберігати речі у шухлядах чи на полицях – підходящий варіант неодмінно знайдеться і для вас.

Наступний важливий пункт – висота шафи. Вертикальні моделі, безумовно, допоможуть зекономити більше простору в спальні, проте облаштовувати підвищення щоразу для того, щоб дістати бажану річ з верхньої полиці навряд чи комусь сподобається. Орієнтуйтесь на ваші реальні можливості й оберіть шафу, зручну у використанні не лише для вас, а й для інших мешканців спальні.

Питання кольору шафи – це питання гармонії загального інтер`єру вашої спальної кімнати. Або ці меблі за своїм оформленням будуть доповнювати дизайн, або ж на них робитиметься акцент. В будь-якому разі, обирати шафу слід з урахуванням предметів, які будуть її оточувати.

Також перш, ніж зробити остаточний вибір, дізнайтесь більше про виробника, почитайте відгуки про нього. У нашому онлайн-магазині меблів Брістоль у покупців є можливість купити меблі від найкращих виробників України, замовити доставку прямо під двері, оплатити покупку зручним способом й витратити на все це мінімум часу.

Повернутись
Зворотній зв'язок