Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Декорування за допомогою модульних картин
  19.04.2021

Після ремонтних робіт чи під час планового оновлення інтер’єру питання оздоблення стін постає чи не найбільш проблемним. З однієї точки зору, декорування стін не є обов’язковим, а з іншої – саме цей нюанс може зробити інтер’єр завершеним та оригінальним.

Останнім часом особливою популярністю почали користуватись модульні картини. Їх використовують для оформлення не лише житлових квартир, а й офісів та громадських просторів. В цій статті ми вирішили розповісти вам більше про те, в чому саме полягає особливість такого елементу декору та про специфіку підбору та установки модульних картин.

Модульні картини – це композиція, що складається з декількох частин. Іншими словами, цілісний витвір мистецтва ділиться на окремі фрагменти різних форм та розмірів. Така варіантивність та можливість «подрібнити» картину отримує схвальні відгуки від сучасних дизайнерів, оскільки це дозволяє зробити процес оздоблення приміщення більш зручним, а сам інтер’єр – динамічним.

Якими бувають модульні картини

Їх класифікують за наступними критеріями:

  • кількість елементів;
  • розмір фрагментів;
  • варіанти конфігурації частин загальної композиції;
  • палітра кольорів;
  • сюжет картини.

За кількістю фрагментів модульної картини, художня композиція може називатись:

  • диптихом (якщо складається з двох частин);
  • триптихом (якщо складається з трьох деталей);
  • поліптихом (якщо складається з чотирьох і більше елементів).

Особливість установки модулів

На розмір загальної композиції впливає як кількість, так і форма та розмір всіх її складових. Як правило, в основі модульних картин є елементи квадратної чи прямокутної форм. Фрагменти можуть компонувати у різний спосіб:

  • групами елементів одного розміру;
  • групами елементів однієї форми (тільки квадрати чи тільки прямокутники);
  • групами елементів різних форм, проте одного розміру (прямокутник та квадрати, що співпадають по висоті і т.п.);
  • поєднання квадратів та прямокутників різних розмірів.

Існує декілька загальних правил щодо розміщення модулів:

  1. Вертикально. В цьому випадку всі фрагменти кріпляться до стіни в рядок один під одним. Відстань між ними повинна бути однаковою. Цей спосіб використовують для того, щоб візуально «подовжити приміщення».
  2. Горизонтально. Цей спосіб дозволяє використовувати модулі різної величини. Головне – це щоб середина всіх деталей знаходилась на однаковій відстані від підлоги. Декорування у такий спосіб дозволяє зробити інтер’єр більш об’ємним.
  3. Сходинками. Всі складові модульної композиції розташовуються по діагоналі згори до низу чи навпаки, що нагадує сходинки. Використовуючи цей варіант, можна приховати недоліки поверхні стін та дещо «освіжити» дизайн.
  4. Мозаїкою. Таким чином всі фрагменти розміщуються відповідно до сюжету загальної художньої задумки. Це може бути як композиція у вигляді певної геометричної фігури, так і картина – пазл.
  5. Асиметрично. Композиція складається з модулів різного розміру та форм, що розміщуються хаотично чи упорядковано, відповідно до ідеї готового художнього твору.

Окрім оригінального дизайну, слід подбати й про комфортні та довговічні меблі. В магазині Bristol кожен охочий має змогу ознайомитись з широким асортиментом товарів й обрати столи, стільці, тумби, шафи, крісла, дивани та багато іншого та придбати їх за доступними цінами всього у декілька кліків. Отримати більше інформації про можливість купити меблі у нас ви можете, звернувшись до менеджерів Bristol. Всі необхідні контакти вказано на сайті.

Повернутись
Зворотній зв'язок