Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Мега- та мікротренди 2022 року
  15.02.2022

Дім – це місце, яке асоціюється із затишком та комфортом. Ми завжди намагаємось облаштувати його так, аби нам було приємно там перебувати, хотілось туди повертатись та приймати гостей. В цій статті ви знайдете кілька підказок щодо того, як додати власному житлу чи офісу сучасного вигляду.

Мегатренд цього року

Мінімалізм – це стиль, що виник на теренах Японії. Західний світ відкрив його для себе у 60-70 роках минулого століття. В той період поширення мінімалізму виступало своєрідним протестом проти надміного споживання та розкоші, основуючись на принципах гармонійного поєднання функціональності речей та їхньої зовнішньої простоти.

Одним з найбільш популярних стилів оформлення інтер’єру стане саме мінімалізм, оскільки він дозволяє облаштувати житло з максимальною зручністю, використовуючи при цього якомога менше елементів.

Ключові принципи мінімалізму в дизайні інтер’єрів

В основі цього стилю:

  1. Використання базової палітри кольорів. Палітра складається переважно з трьох базових (сірий, білий, бежевий) або природніх (коричневий, зелений, білий) відтінків. Деколи може робитись акцент на одному з них.
  2. Обмежена кількість аксесуарів. В мінімалістичних інтер’єрах не передбачено використання масивного декору чи великої кількості дрібних елементів. Чим менше буде речей, що не мають функціонального призначення, – тим краще.
  3. Надання переваги гладким текстурам. Спеціалісти зазначають, що краще всього, коли в інтер’єрі присутньо дві-три текстури.
  4. Багатофункціональність меблів. У дизайнах мінімал немає місця громіздким шафам з безліччю полиць та ящиків. Меблі повинні вміщувати лише найнеобхідніше. Слід дотримуватись принципу 80% на 20%, де 80% - це вільний простір, а 20% - це простір, зайнятий предметами інтер’єру.
  5. Багато світла, як природного, так і штучного. Для цього слід встановлювати широкі великі вікна, оздоблювати їх легкими тюлями чи шторами зі світлих тканин. Варто також подбати про достатню кількість світильників та ламп й розмістити їх так, аби вони вдосталь освітлювали робочу зону, зону біля ліжка чи місце для читання у темну пору доби.
  6. Використання екологічних матеріалів. Найчастіше в мінімалістичних інтер’єрах використовуються такі матеріали, як деревина, мармур, скло, бетон та сталь. Виготовлені з них предмети мають лаконічний вигляд й не порушують загальну атмосферу приміщення.

Мікротренди в інтер’єрах

Як у просторих, так і у невеликих за площею приміщеннях будуть використовуватись квадратні та прямокутні форми. Стосується це як оздоблення стін та стелі, так і меблів та елементів декору. Особливо цікави виглядатимуть предмети з закругленими краями (дивани, пуфи, столи, стільці) у поєднанні з овальними або круглими килимами. Крім цього, в дизайнах приміщень часто зустрічатиметься парний декор – по два елементи, подібних за формою, кольором чи фактурою.

Де купити меблі в Україні

Якщо ви плануєте осучаснити інтер’єр свого дому – ласкаво просимо до каталогів онлайн-магазину меблів «Bristol». У них ми зібрали кращі зразки продукції від вітчизняних меблевих фабрик, серед яких ви неодмінно зможете підібрати щось для своєї спальні, вітальні, дитячої кімнати чи робочого кабінету.

Повернутись
Зворотній зв'язок