Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Меблі як мистецтво. Ліжка.
  02.02.2017

Прагнення руйнувати шаблони і висвітлювати весь потенціал інноваційних ідей стали рушієм у сфері дизайну. Інколи такі амбіції митців викликають не просто здивування, а повноцінний культурний шок. З усього арсеналу внутрішнього екіпірування оселі, ліжка займають чи не найголовнішу позицію. Для більшості людей, вони – осередок комфорту і затишку, а для деяких сучасних дизайнерів – можливість творити справжнє мистецтво. Найбільш неочікувані форми і поєднання, які точно не залишать вас байдужими.

Це гра? Це книга? Це ліжко!

Казковий і легковажний час дитинства став натхненням для японського дизайнера Юсуке Сузукі, яка створила ліжко-ігровий майданчик в дуже незвичайній спосіб. Ліжко у вигляді розгорнутої книги зі сторінками-ковдрами викликає приємні спогади і бажання знову відчути себе дитиною. Це книга, яка дозволяє писати свої власні історії, малювати свої власні ілюстрації і, загалом, створювати свої власні маленькі світи. Дизайнер мала за мету розробити не просто частину інтер’єру, а предмет, який би давав дітям можливість фантазувати і розвивати креативність. Це ліжко створене в усіх кращих традиціях японської лаконічності, тому в ньому відсутні зайві деталі і кольори.

Космічні сновидіння

Ця модель спального місця вирізняється аскетичним настроєм і масштабними формами, поєднаними з рухомою конструкцією. Ліжко-качалка у формі еліпсу, створене Джо Манусом, демонструє високу майстерність та нестандартне мислення молодого дизайнера. Йому вдалося неймовірним чином поєднати чорну сталь та дерево, зробивши ліжко візуально легким та необтяжливим для простору. Тонкий каркас розроблений спеціально для того, щоб створити невелику амплітуду похитувань, які забезпечать фантастичні сни. Джо Манус широко відомий на території США своїми колекціями еко-меблів, які включають моделі столів, крісел і ліжок, більше подібних на картини футуристів.

Повітряна невагомість

Якщо говорити про легкість, то дизайнеру Данієлє Лаго в цьому точно немає рівних. Створивши ліжко, яке «левітує» в просторі, він показав, що опори та каркаси не настільки вже й важливі у конструюванні меблів. Секрет цих повітряних ліжок у легких скляних пластинах, розміщених таким чином, що їх практично не видно. Скло, яке використовує дизайнер також не звичайне, воно загартоване і тому максимально прозоре і міцне. Компанія Lago, надихнувшись цієї інноваційною ідеєю, створили моделі столиків, кухонь і навіть шаф, об’єднавши їх у колекцію Air.

Натхнення природою

Бажання зводити все до мінімуму – це бажання відкидати непотрібне, що і зробили дизайнери німецької компанії Vitamin Design. Використовуючи світлі кольори деревини та лише прямі лінії, вони створили легке і лаконічне ліжко, яке має на меті звернути увагу людини до природи. За спинкою ховається ніша, призначена для зберігання речей або для вирощування рослин. Ця деталь – головна особливість ліжка, вона надає відчуття свіжості і соковитого літнього настрою спокійному дизайну основи.

Мистецтво створення меблів стрімко розвивається і стає своєрідним дзеркалом епохи і своїх власників. Індивідуальність та неповторність червоною ниткою проходять крізь дизайни меблів. Ми знаємо, як важливо для вас зробити вашу оселю особливою, тому пропонуємо великий вибір предметів інтер’єру на будь-який смак та гаманець. В інтернет магазині Брістоль ви можете купити меблі, вибравши саме ті, які будуть ідеальними для вас.

Повернутись
Зворотній зв'язок