Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Критерії вибору кухонного кутка
  31.08.2021

Підбираючи кухонні меблі, слід враховувати безліч деталей. Саме тому пошук ідеального варіанту може зайняти багато часу та потребувати значних зусиль. В цій статті ми детальніше розповімо про те, на що саме слід звертати увагу при пошуку меблів для кухні.

В чому перевага кухонних кутків

Меблі такого типу користуються особливою популярністю серед власників невеликих за площею кухонь. За допомогою кутових меблів можна зробити приміщення більш комфортним, відокремити зону прийому їжі й в загальному зробити інтер’єр більш затишним.

Сучасний ринок меблів пропонує безліч варіантів кухонного гарнітуру, тож м’який кутовий комплект можна підібрати відповідно до власних побажань, кількості користувачів, особливостей приміщення, стилю інтер’єру тощо.

Якими бувають кухонні меблі

Є декілька видів м’яких меблів для кухні:

  1. Кутовий диван. Модель, що користується чи не найбільшим попитом. Основними перевагами таких меблів є компактність та функціональність. Попри те, що кутки обирають переважно для маленьких приміщень, нерідко вони стають доповненням й просторих кухонь. Кутові дивани можуть мати різну форму й вигляд: з підлокітниками або без, з відкритими поличками або внутрішніми ящиками для зберігання речей тощо.
  2. Розкладний диван. Цей варіант забезпечує достатню кількість посадкових місць та додаткове повноцінне спальне місце.
  3. Диван напівкруглої форми. Меблі такого типу прийнято доповнювати пуфами або стільцями овальної форми. Такий диван обирають для зонування приміщення у квартирах-студіях.
  4. Модульні комплекти. Основна перевага цього варіанту у тому, що за потреби елементи модулю можна міняти місцями й підлаштовувати загальну конструкцію меблів відповідно до власних потреб.

Який колір кухонного кутка обрати

Меблі повинні поєднуватись з загальним інтер’єром кімнати. Тож при виборі кутка для кухні рекомендовано орієнтуватись на колір стін й підбирати варіант з оббивкою у тонах, які йому відповідали б. Варто також зважати на стилістику оформлення: якщо кухня в класичному стилі, то вдалим її доповненням стане куток з елементами з дерева, а якщо у стилі хай-тек – то з каркасом з металу або текстилем з геометричним візерунком.

Кухня – це місце, де збирається вся родина, де готується їжа та приймаються гості. Зважаючи на це, слід підбирати кухонні меблі, що «будуть стійкими» до підвищеної вологості й частих забруднень. Варто надавати перевагу варіантам з оббивкою із довговічних та практичних матеріалів.

Де купити меблі для кухні

Підібрати м’який кутовий комплект, який подобався б всім членам родини й міг забезпечити комфорт для кожного з них – це, здавалося б, нереальна задача. Проте не для Bristol! У наших каталогах представлено безліч варіантів диванів, кутків, столів, стільців й іншої тематичної продукції від кращих в країні меблевих фабрик. Ми переконані, що покупка в Bristol стане чудовим доповненням вашого дому!

Повернутись
Зворотній зв'язок