Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Критерії вибору тумб для взуття
  03.12.2021

Здавалося б, тумба для взуття – це необов’язковий елемент інтер’єру й якщо у коридорі чи у вітальні є вдосталь вільного місця, то можна обійтись і без неї. В цій статті ми готові переконати вас у протилежному й пояснити, якими саме перевагами володіє даний тип меблів та чому слід надавати особливу увагу його вибору.

Використання тумби для взуття – це, в першу чергу, чудовий спосіб організації речей при вході. Не секрет, що дуже складно підтримувати чистоту й порядок там, де нікуди розмістити речі. Наявність тумби може виправити ситуацію й зробити інтер’єр вашої вітальні більш охайним. Тумбу можна використовувати не лише для зберігання взуття, що використовується щоденно. У ній можна розміщати сезонне взуття, а також різноманітні засоби для догляду за чобітками, туфлями та кросівками всіх членів сім’ї.

Завдяки широкому різноманіттю представлених на сьогоднішній день тумб, підібрати модель, яка гармонійно вписувалася б у інтер’єр вашого житла не стане проблемою. Вузькі високі конструкції, широкі масивні шафки з кількома поверхами полиць, тумби з банкеткою чи вішаками та багато вншого – кожен зможе знайти варіант на свій смак та гаманець!

Специфіка організації простору у взуттєвих тумбах

Зберігати взуття можна у різний спосіб. В залежності від розміру та форми тумби, туфлі та кросівки можна розміщувати на горизонтальних полицях, розміщених одна під одною, виділити для кожного типу взуття окрему секцію або ж зберігати чобітки відразу у коробках, якщо це дозволяє внутрішній простір меблів.

Як визначитись із розміром тумби

Планування деяких коридорів чи віталень створює обмежені умови для розташування меблів для зберігання взуття чи одягу. На щастя, більшість взуттєвих тумб глибиною сягають 20 см, що дозволяє використовувати їх навіть у невеликих приміщеннях.

Рекомендована спеціалістами довжина полиці взуттєвої тумби становить 40-50 см. Цього достатньо для того, щоб вільно розмістити дві пари взуття, тим самим не перенавантажуючи полицю й створюючи вдосталь місця для комфортного зберігання кожної пари.

З яких матеріалів виготовляють тумби

Довговічність та зовнішній вигляд меблів значною мірою залежать від того, з чого вони були виготовлені.

Найчастіше матеріалами для взуттєвих тумб виступає:

  • Деревина;
  • ДСП або МДФ;
  • Скло;
  • Лоза;
  • Або пластик.

Найвищими критеріями якості та екологічності володіє деревина. Виготовлені з такого матеріалу меблі зможуть прослугувати не один десяток років й надавати особливої вишуканості інтер’єру вашої вітальні чи коридору. До недоліків дерев’яних тумб відносять їхню високу якість, а також відсутність захисту від вологи, через що покриття може псуватись.

ДСП та МДФ – це більш бюджетні матеріали. Попри доступну ціну та великий вибір моделей, меблі такого типу прослужать недовго, якщо будуть часто контактувати з водою.

Склянні взуттєві тумби можуть стати цікавим доповненням інтер’єру завдяки своєму оригінальному вигляду, однак при контакті з брудною та вологою підошвою взуття на склянних полицях можуть залишатись неохайні сліди.

Тумби, виготовлені з плетіння лози, - це меблі, призначені виключно для сухого та чистого взуття. Варто зазначити й те, що на полицях таких меблів слід розміщувати взуття, що не втрачає своєї форми.

Чи не найбільш практичним та невибагливим до умов експлуатації являються пластикові тумби. Пластикові полиці з легкістю можна очистити від бруду та води, тим самим не пошкодивши покриття тумби. Вагомою перевагою є й відносно низька ціна таких виробів. З мінусів: з часом пластик втрачає свою міцність, може тріскатись та ламатись.

Де купити тумби для взуття в Україні

Пропонуємо вам провести свій шопінг на сайті нашого онлайн-магазину меблів «Брістоль»! Тут ви зможете знайти все необхідне для затишку та комфорту свого дому. Вашій увазі ми представляємо широкий асортимент тумб, полиць, шаф, комодів, столів, стільців, ліжок, диванів, крісел та інших предметів інтер’єру. За детальною інформацією звертайтесь за номерами нашої гарячої лінії.

Повернутись
Зворотній зв'язок