Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Як вдало поєднати ігрову та робочу зони у дитячій кімнаті
  23.08.2017

Підбігає кінець чудовій літній порі, а це означає, що дітям вже час готуватись до школи. Крім покупки канцелярії, портфеля та нової шкільної форми потрібно також облаштувати дитячу кімнату таким чином, аби її власнику хотілось там не лише відпочивати, а й наполегливо вчитись.

Існує безліч варіантів того, як правильно відокремити у дитячій кімнаті місце для роботи та відпочинку. Все залежить лише від площі приміщення, вподобань його власника та фінансових можливостей.

Всьому свій час

При створенні окремих зон для ігор та навчання варто пам’ятати про те, що ці території не повинні знаходитись близько одна до одної. В іншому разі це буде відволікати дитину від роботи. Вдалим рішенням буде використання різноманітних перегородок, стелажів, вітрин, які у свою чергу гармонійно поєднувалися б з інтер’єром та не займали багато простору в кімнаті. Такі меблі не лише своєрідним чином розділять приміщення, а й стануть зручним місцем для зберігання речей дитини.

Правильне освітлення

Ігрова, навчальна та спальна зони повинні освітлюватись по-різному. І цьому необхідно приділити особливу увагу. Місце, де дитина буде навчатись, повинно бути найсвітлішим. Робочий стіл можна традиційно розмістити біля вікна, проте варто пам’ятати, що природного світла для комфортного навчання інколи буває недостатньо. Тому навчальну зону оснащують різними світильниками та лампами і проблема з недостачею світла у похмуру погоду чи вечірню пору доби зникає сама собою.

Основний елемент

Справедливо буде стверджувати, що стіл – це один з найголовніших меблів у дитячій кімнаті, адже він виступає місцем не лише для виконання домашнього завдання, а й для ігор, малювання та інших розважальних речей. Саме тому при виборі цього елемента інтер’єру варто потурбуватись про його відповідність всім санітарним нормам та загальному дизайну кімнати.

Особливі деталі

Згідно з рекомендаціями досвідчених майстрів по облаштуванню інтер’єру дитячих кімнат вважається, що для найкращими кольорами для оформлення зони для навчання є синій, зелений чи будь-який інший холодний та спокійний тон, а місце для розваг зазвичай оздоблюють більш яскравими фарбами – жовтою чи червоною. Якщо ж робити кардинальний ремонт у дитячій кімнаті не планується, а сам інтер’єр є досить одноманітним, то покращити загальну атмосферу та подарувати власнику приміщення гарний настрій допоможуть постери з веселими надписами або наліпки з улюбленими героями мультфільмів чи ігор.

Фізкульт-перерва

Школярі багато годин в день проводять, сидячи за партами у школі під час уроків, а потім вдома за столом під час виконання домашніх завдань на наступний день. Саме тому просто необхідно, аби у кімнаті дитини було місце, де вона могла б провести час з користю для свого здоров’я. Для цього не варто заставляти весь вільний простір спортивним інвентарем, достатньо одного кільця для ігор в міні-баскетбол, невеликої мішені для дартсу чи компактного спорткомплексу.

Створити затишок та максимальний комфорт для свого чада при сильному бажанні насправді не так складно. У нашому магазині Bristol ви зможете купити меблі для дитячої кімнати за доступними цінами.

Повернутись
Зворотній зв'язок