Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Як правильно підібрати ліжко?
  25.01.2018

Здоровий сон – запорука гарного самопочуття та високої продуктивності впродовж дня. Тому дуже важливо, щоб атмосфера у спальній кімнаті та місце для сну сприяли комфортному відпочинку.

До купівлі ліжка необхідно підходити з особливою увагою, оскільки сон на неправильно підібраних меблях зможе не лише зіпсувати настрій, а й навіть зашкодити здоров’ю. Існує кілька ключових моментів, які неодмінно варто врахувати, підбираючи найважливіший елемент спальної кімнати.

Конструкція

Розрізняють два види каркасів ліжок:

• з двома опорними спинками та двома боковими панелями;

• з чотирма боковими панелями та опорами у вигляді ніжок або подіуму.

Кожен з типів конструкції забезпечує зручність, надійність та довговічність спального місця. Робити вибір на користь одного з варіантів варто зважаючи на стилістику спальної кімнати та її розміри, а також власні вподобання та фінансові можливості.

Поширеним варіантом являються ліжка-трансформери. Такі меблі дозволяють зекономити простір та якомога більш оптимально організувати площу спальної кімнати.

Матеріал

Каркаси ліжок виготовляють переважно з деревини або металу. Особливо вишукано виглядають ковані та плетені конструкції. Каркаси з ДСП та МДФ користуються немалою популярністю завдяки своїй легкості та доступній ціні.

Висота

Цей критерій при виборі ліжка являється не менш важливим. По-перше, його слід враховувати орієнтуючись на вікову категорію свого майбутнього власника та стиль інтер’єру, у якому буде розміщуватись.

Наприклад, у мінімалістичному дизайну або інтер’єрі в стилі хай-тек високі ліжка будуть виглядати недоречно. Гармонійно доповнити їх зможуть моделі низьких ліжок-платформ.

Високі ліжка рекомендовано обирати для людей похилого віку, а для дітей та молодих осіб гарним вибором стануть варіанти на високих ніжках.

Розмір

Для того, щоб відпочинок на ліжку був максимально комфортним, варто підбирати модель, довжина якої складатиме на 10-15 см більше від вашого зросту.

А перш, ніж визначитись з шириною ліжка, експерти рекомендують лягти на нього, закинувши при цьому руки за голову, та розправити лікті. Якщо в такому положенні ви почуватиметесь комфортно і буде залишатись додаткове місце, то цей варіант цілком можливо розглядати як майбутнє доповнення своєї спальної кімнати.

Форма

Традиційним та найбільш практичним варіантом спального місця являється ліжко прямокутної форми. Воно зможе гармонійно доповнити практично будь-яке приміщення. Проте для тих, хто прагне доповнити інтер’єр оригінальними деталями та крокувати в ногу з сучасними тенденціями, ринок пропонує численні варіанти дизайнерських круглих, овальних та інших чудернацьких ліжок.

Матрац

Вибір матраца – абсолютно індивідуальна справа, оскільки комусь більше подобається спати на м’якій поверхні, а комусь – на жорсткій. Різноманіття матраців представляють як пружинні моделі, так і варіанти без пружин.

Обраний вами матрац повинен абсолютно точно відповідати поставленим вимогам. Для цього у магазинах матраців доступна можливість випробувати модель, яка сподобалась, полежавши на ній у зручній для вас позі для сну. Таким чином ви зможете на тривалий час забезпечити себе комфортним місцем для сну.

Магазин меблів Брістоль пропонує своїм покупцям ознайомитись не лише з широким асортиментом спальних ліжок, а й з каталогом ортопедичних каркасів, ортопедичних матраців, футонів та топперів. У нас ви можете обрати та купити меблі за доступними цінами, а також отримати грунтовну консультацію від професійних працівників нашого магазину.

Повернутись
Зворотній зв'язок