Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Історичні форми крісел та диванів у сучасному дизайні
  23.01.2019

Спадком праці майстрів меблевого мистецтва останніх століть стало поєднання витончених форм та кольорів, які часто запозичують сучасні дизайнери для створення нових предметів інтер`єру. В цій статті розкажемо вам про найбільш популярні моделі.

Крісла-трони

Сама наявність цих меблів у своєму будинку допомагає відчути себе членом знатного роду. Якщо раніше крісла такого типу були доступні лише аристоркатичним особам, то на сьогоднішній день стати їхнім власником може кожен бажаючий оформити своє житло у вікторіанському стилі. Попри всі свої плюси, крісла-трони мають помітний недолік – займають багато місця.

Бержери

Моду на бержери – глибокі м’які крісла – ввів Людовік XV. Вони призначались виключно для панянок у широких платтях, тому для зручності дам конструкція крісла передбачала наявність широкого сидіння, підлокітників та високої спинки. Оздоблювались такі меблі барвистими кольоровими орнаментами переважно з квітковими узорами. Бержери і на сьогоднішній день не втрачають популярності завдяки своєму неординарному зовнішньому вигляду та високій зручності.

Медальйонний стілець

Мало для кого залишились незнайомими крісла з овальними спинками. З часів Людовіка XVI вони користуються попитом серед прихильників різних стильових направлень. Каркас стільця, який традиційно виготовлявся з деревини, в сучасних інтерпретаціях робиться з пластику чи навіть металу. Різноманітним буває і його текстильне оформлення.

Крісло з вухами

Елемент цих меблів, який згодом почав розглядатись як їхня особливість, першопочатково був вигаданий для захисту від сирості й холоду. І справді, в такому кріслі надзвичайно приємно відпочивати поряд з каміном й насолоджуватись можливістю сконцентруватись на власних думках. Крісла «з вухами» на сьогоднішній день виготовляються у різних стилях й вважаються одними з найкращих класичних моделей.

Диван «Честерфілд»

Його особливість полягає у використанні гудзиків у міцній обивці та підлокітників-завитків. З плином часу зовнішній вигляд меблів та спосіб їхнього виготовлення особливо не змінився. Такі дивани продовжують використовувати в оформленні різних за стилем приміщень й не лише житлових, а й офісних.

Канапе

З першого погляду цей диван нагадує два з’єднаних разом крісла з суцільною фігурною спинкою. Раніше для створення таких меблів використовувалась лише ручна робота, а тепер їх створюють у промислових масштабах, не применшуючи при цьому вишуканості їхнього зовнішнього вигляду.

Що ми пропонуємо?

В магазині меблів Брістоль можна з легкістю знайти не лише красиві на вигляд, а й зручні та практичні дивани й крісла на будь-який смак. Ми готові запропонувати вам дійсно варті уваги товари, адже співпрацюємо лише з перевіреними часом та авторитетними в Україні меблевими фабриками, серед яких такі бренди:

-          БРВ Україна;

-          Сокме;

-          Світ Меблів;

-          Міромарк;

-          Дрімка;

-          Гербор;

-          ВНД;

-          ВМВ Холдинг та ін.

Тож якщо ви хочете купити меблі високої якості за доступними цінами – зробіть це у нашому магазині!

Повернутись
Зворотній зв'язок