Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Ергономічний підхід до облаштування спальні
  02.02.2018

Спальна кімната – місце релаксу, особистий куточок для роздумів та сну. Кожен прагне облаштувати цю кімнату таким чином, аби її інтер’єр налаштовував на приємну атмосферу та одночасно поєднував у собі все необхідне. Ліжко, шафа, тумби, полиці, інші меблі – як все це розмістити з врахуванням не лише естетичної, а й ергономічної точки зору?

Подбайте про достатню кількість місця

Перш за все, намагайтесь розташовувати предмети інтер’єру таким чином, щоб проходи між ними були прямими. Чим меншою буде кількість поворотів – тим меншою буде імовірність травмуватись об кутик комоду чи журнального столика. Якщо ви вирішити поставити меблі вздовж стіни, у якій міститься дверний отвір, то зауважте, що відстань до одвірка повинна становити понад 10-15 см.

Продумано оберіть ліжко

Оскільки найважливішим та зазвичай найбільш громіздким предметом інтер’єру спальні являється ліжко, то до його вибору та вибору місця для нього в кімнаті варто підходити з особливою увагою. Найголовнішою характеристикою для ліжка є його комфорт. Тож перш, ніж здійснювати покупку, не відмовляйте собі у можливості особисто протестувати м’якість матрацу та надійність конструкції прямо у магазині меблів. Для того, щоб розрахувати ідеальне за розміром ліжко, слід додати до показника свого росту від 20 до 40 см. Для більшості людей оптимальним вибором є матрац довжиною 1,9 – 2 м.

Що стосується форми цих меблів – то це справа суто індивідуальна. На сьогоднішній день різноманіття форм та конструкцій спальних ліжок просто вражає. Та зважаючи на стандартні варіанти постільної білизни традиційно надають перевагу прямокутним або ж квадратним моделям.

Визначте найбільш оптимальне місце його розташування

Місце розташування ліжка залежить від габаритів та планування спальної кімнати. Спеціалісти рекомендують ставити ліжко поряд з глухою стіною без вікон та дверей. Якщо ліжко двоспальне, то було б добре зробити прохід з трьох боків по 70 см кожен. У разі розміщення цих меблів паралельно до вікна бажано залишити близько 80 см вільного простору між узголів’ям та підвіконням, а якщо перпендикулярно – то 50 см. У вузьких приміщеннях ліжко краще ставити впоперек.

Для того, щоб пересування по кімнаті не супроводжувалось зіткненнями з розташованими у ній меблями, варто продумано розрахувати відстань між предметами інтер’єру. Дизайнери радять залишати півтора метра відстані між комодом та закінченням ліжка, а між ліжком та, наприклад, туалетним столиком – не менше метра.

Не забудьте про шафу

Шафа – не найменший за розміром та своєю важливістю елемент дизайну спальної кімнати. Ідеальним місцем для цих меблів є глухий кут кімнати. Варто не забувати про те, що між шафкою з розсувними дверцятами та оточуючими її меблями відстань повинна сягати близько метра. Це не стосується шаф-купе, так як вони не потребують додаткового простору, через що й отримали велику популярність за останнє десятиліття.

З магазином меблів Брістоль та допомогою його професійних працівників ви зможете дізнатись про найновіші моделі ліжок, шаф, комодів, столів від відомих українських виробників.

Якщо у вас виникне потреба у детальній інформації – не гайте часу та набирайте номер нашої гарячої лінії вже зараз. Переконайтесь у тому, що купити меблі в режимі онлайн – це легко, швидко та надійно!

Повернутись
Зворотній зв'язок