Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Еклектика в житловому дизайні
  28.08.2020

Еклектика у питаннях оздоблення інтер`єру пов`язана з використанням та поєднанням різноманітних форм та текстур. Основна ідея еклектики – це гармонійне поєднання різних напрямків й рис різних епох та культур. Спершу може здатись, що цей дизайн являє собою безглузде нагромадження речей, однак насправді все зовсім не так. Якщо дотримуватись основних правил, можна дуже вигідно поєднати декілька стилів в межах житлового простору, забезпечивши при цьому комфорт та затишок для всіх мешканців. В цій статті ми розповімо більше про план втілення еклектики у домашньому інтер`єрі й нюанси, які неодмінно слід врахувати.

В яких приміщення доречно використовувати стиль еклектика

Немає жодних обмежень, адже еклектичний стиль чудово підходить для будь-якого куточка квартири чи заміського будинку. Кухня, спальна кімната, вітальня, робочий кабінет чи навіть ванна – при бажанні кожне з цих приміщень можна оформити відповідно до еклектичних основ. Немає жодних обмежень і тому, що цей дизайн переплітає у собі історизм та сучасність, культурні риси з різних куточків світу. Саме тому еклектику вважають широким полем для експериментів та втілень власних ідей. Однак про почуття міри також не слід забувати!

Поєднання кольорів

Різнотипні елементи в еклектичному дизайні «дружать» між собою саме завдяки спільній палітрі кольорів. Тому цьому моменту варто надавати особливої уваги. Спеціалісти рекомендують обирати природні відтінки: небесно-голубий, насичений зелений, сонячний жовтий тощо. З насиченістю також варто бути обережним й використовувати яскраві елементи тільки там, де це доречно, й не перевантажувати простір зайвими деталями.

Оформлення стін, стелі та підлоги

В більшості оздоблених під еклектику приміщень стеля фарбується у один з нейтральних кольорів: білий, кольору слонової кістки, молочний, світло-сірий тощо. Цікавим рішенням є прикрашення стелі лаконічним розписом, ліпленням чи панно з мозаїки. Аби зробити приміщення візуально ширшим й просторішим, використовують дворівневі стелі. Для любителів оригінальних рішень дизайнери пропонують варіант оформлення стелі дзеркалами різних форм та розмірів.

Безпрограшний варіант для підлоги – паркет чи будь-яке інше покриття з натуральної деревини. Така основа дозволить створити підходящий простір для експериментів й не буде перевантажувати загальний інтер`єр. До того ж, в еклектиці поширеним є використання килимів. Й на поверхні з натуральної деревини такий декор виглядатиме чи не найкраще.

Що стосується стін, то це виключно питання смаку. Стіни фарбують у різні кольори відповідно до палітри обраного дизайну, їх просто білять чи штучно «зістарюють», аби додати особливого лоску та атмосферності. Нерідко у якості декору обирають дерев`янчі чи пластикові панелі. Словом, все залежить від можливостей приміщення й вподобань самого творця.

В чому полягає наша пропозиція?

Ми переконані, що запорука вдало облаштованого житла – це якісні та комфортні меблі. Саме тому пропонуємо вашій увазі каталоги продукції від відомих торгових марок, в списку яких:

  • Гербор;
  • БРВ Україна;
  • Міромарк;
  • Дрімка;
  • Сокме;
  • Арбор Древ;
  • Світ Меблів;
  • ВНД та багато інших.

За детальною інформацією сміливо звертайтесь за номерами гарячої лінії чи в режимі онлайн у чаті на сайті. Рішення купити меблі у Bristol неодмінно принесе вам тільки позитивні враження!

 

Повернутись
Зворотній зв'язок