Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Дзеркало в інтер’єрі
  17.01.2018

Дзеркало – елемент, за допомогою якого можливо магічним чином перетворити звичайний інтер'єр приміщення у дещо по-справжньому унікальне. Розуміючи перевагу такого рішення, дизайнерські студії створили велику кількість різноманітних варіантів того, як можна використовувати дзеркала та дзеркальні поверхні у декорі кімнати.

Візуальне збільшення простору

Завдяки продуманому використанню дзеркала можливо перевтілити практично будь-яке приміщення.

Перш за все, воно допомагає зробити кімнату світлішою та візуально збільшити її площу. В цьому випадку слід пам’ятати про те, що вертикальні дзеркала «видовжують» простір, а горизонтальні – розширюють його.

А для того, щоб кімната здавалась більш просторою та світлою, дзеркало рекомендовано розміщувати перпендикулярно до вікна таким чином, щоб воно не відбивало сонячні промені.

Унікальні деталі інтер’єру

З-поміж дизайнерських задумок часто можна віднайти варіанти використання гарнітури з дзеркальними поверхнями. Ними зазвичай є приліжкові тумби або журнальні столики. Такі меблі додають особливої витонченості загальному інтер’єру та змушують як гостей, так і власників приміщення звертати на себе увагу.

Проте надаючи перевагу цьому рішенню варто пам’ятати про те, що всього повинно бути в міру. Інакше надмірне використання «дзеркальних» меблів не допоможе створенню цікавого інтер’єру, а, навпаки, цілковито зруйнує будь-які шанси на його успішне існування.

Імітація вікна

Для створення сучасного інтер’єру часто використовують так звані «фальш-конструкції», що стають своєрідною родзинкою будь-якого дизайну. Найбільш цікавий варіант з-поміж них - це дзеркальні вікна. Вони являють собою або суцільне дзеркало або дзеркальну плитку. Їх використовують для візуального збільшення простору та розміщують у різних частинах кімнати: на стіні, в кутку приміщення, над ліжком тощо.

Імітація вікна не втрачає актуальності у будь-яку пору року. Наприклад, влітку це додає більше світла та створює відчуття легкості, а взимку стає частиною загального декору.

Переваги використання дзеркала

Отже, наявність дзеркала в інтер’єрі – це завжди безпрограшний варіант, оскільки він має безліч плюсів. До основних переваг цього рішення зараховують:

- Універсальність, оскільки дзеркало можна розміщувати і у вітальні, і у ванній, і у спальній кімнаті;

- Оригінальність, тому що наявність дзеркала у інтер’єрі – це смілива та сучасна дизайнерська задумка;

- Функціональність, бо дзеркало може використовуватись не лише за своїм прямим призначенням, а й у якості декоративного елементу інтер’єру або предмету, завдяки якому доступно візуально збільшити приміщення.

 

Де купити дзеркало?

Інтернет-магазин меблів Брістоль пропонує вашій увазі все необхідне для створення сучасного та функціонального інтер’єру. Не лише меблі, купити які кожен охочий може в онлайн-режимі, представлено в каталозі товарів, а й дзеркала, матраци, ортопедичні каркаси та багато іншого.

Для отримання детальної інформації просимо писати на електронну пошту або телефонувати до наших менеджерів. Всі необхідні контакти вказані на сайті. Сподіваємось на плідну співпрацю та бажаємо вам приємних покупок у нашому магазині!

Повернутись
Зворотній зв'язок