Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Догляд за домом: універсальні поради
  28.02.2022

Попри стрімкий розвиток технологій та великий асортимент аксесуарів для прибирання в світі, на жаль, досі не існує способу, який допомагав би підтримувати постійну чистоту у домі. В цій статті ми вирішили описати найбільш дієві методи догляду за чистотою та порядком житла.

Кухонне питання

Кухня – це приміщення, що чи не найбільше піддається регулярним забрудненням. Саме тому дверцята й фасади меблів, особливо тих, що розміщені поряд з плитою, потребують особливого догляду й очистки. Очищувати поверхні краще всього ганчіркою, зволоженою водою, спиртом, мильним розчином чи засобом для миття посуду. В жодному разі не можна використовувати абразивні щітки, адже вони можуть дуже пошкодити меблеве покриття.

Не варто нехтувати й протиранням верхівок меблів, адже з часом там може нашаровуватись пил та бруд. Задля уникнення цього рекомендується застеляти верхівки шаф харчовою плівкою. Вона добре захищатиме поверхню меблів від забруднень й не псуватиме їхній зовнішній вигляд.

Проблемним для багатьох господарів стає миття холодильника. Перший крок – це повністю розморозити його. Миття холодильника слід проводити зверху донизу. Краще всього використовувати розчин води з харчовою сіллю чи води з оцетом, оскільки це допомагає усунути не лише забруднення на полицях та стінках холодильника, а й неприємні запахи.

Прибирання у ванній кімнаті

Як зазначають спеціалісти, для підтримки чистоти у ванній кімнаті з акриловими поверхнями достатньо буде звичайного мильного розчину чи засобу для миття посуду. Та якщо емаль почала покриватись жовтими плямами й втрачати свій блиск, помічним може стати використання перекису чи нашатиря.

Поверхню ванни або душової кабінки радять промивати після кожної водної процедури. Очищення стінок та бортів сантехніки з використанням антибактеріальних засобів необхідне для перешкоджання поширення патогенних мікроорганізмів.

Деколи значних зусиль потребує очищення шторки у ванній кімнаті. Ось ефективний спосіб боротьби із забрудненнями:

  1. Залишити шторку на певний час у мильному розчині.
  2. Прополоскати її у теплій воді.
  3. За наявності глибоких забруднень прополоскати шторку розчином, в який попередньо слід додати 1-2 ковпачка відбілювача.

Догляд за вітальнею

Якщо вхід у квартиру відразу переходить у зону вітальні, то слід подбати про те, щоб забруднене взуття не шкодило підлоговому покриттю та килимам біля дверей. Корисними можуть стати газети. Їх можна використовувати у якості підстилки під мокрі підошви, а також у якості наповнювачів самих мокрих чобіт. Папір буде вбирати вологу й не допускати деформування взуття.

Для миття дерев’яної підлоги рекомендують використовувати розчин води з невеликою кількістю оцета, оскільки це надасть поверхні блиску й не створюватиме плям та розводів.

Якщо користуватись комодом або шафою складно через те, що полиці важко висуваються, слід натерти краї ящиків милом або воском від свічки.

Найкраща наша порада для вас – це порада завітати на сайт онлайн-магазину меблів «Bristol» й ознайомитись з асортиментом меблів від кращих вітчизняних виробників. Вашій увазі ми готові запропонувати широкий вибір меблів для вітальні, спальні, кухні, дитячої кімнати чи робочого кабінету. Купити меблі в «Bristol» - це справа кількох хвилин, результат якої зможе тішити вас та ваших близьких впродовж не одного року!

Повернутись
Зворотній зв'язок