Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Чому варто використовувати в інтер’єрі відтінки синього?
  14.11.2017

З точки зору психології колір, у якому оформлена кімната, має великий вплив на емоційний стан та діяльність людей, що перебувають у ній. Наприклад, жовтий та оранжевий сприяють більш продуктивній мозковій активності, зелений заспокоює та створює необхідну для релаксу атмосферу, рожевий дарує почуття захищеності та безтурботності, а білий – наповнює енергією та допомагає сконцентровуватись.

А які ж переваги має синій колір і чому його так часто використовуються при оформленні приміщень?

1. Ідеальне поєднання

Комбінація синього та білого кольорів дозволить створити простий та водночас вишуканий інтер’єр. Такий дизайн гармонійно виглядатиме і в спальній, і в ванній кімнаті, і у вітальні. Поєднання світло-синіх та білого кольорів створює відчуття чистоти.

А у приміщеннях з великими вікнами та гарним освітленням таке дизайнерське рішення допоможе візуально збільшити простір та зробити його більш легким.

2. Відчуття спокою

Відтінки синього кольору рекомендовано використовувати у спальних кімнатах, оскільки такий дизайн створює затишок та дарує відчуття безтурботності. Оформлені у відтінках синього стіни можуть викликати асоціації з морем та відпочинком, допомогти абстрагуватись від буденних проблем та негативних думок.

3. Вишуканий вибір

Зазвичай такі деталі темно-синього кольору як диван чи крісло додають вишуканості загальному дизайну та виглядають дуже по-багатому. Саме тому палітра синього кольору часто використовується для оформлення робочих кабінетів, конференц-залів та офісів. Вона яскраво виділяється на фоні одноманітного інтер’єру та створює атмосферу, яка сприяє зосередженню та продуктивній праці.

4. Поле для експериментів

Для тих, про прагне змінити вигляд свого житла, доповнивши його яскравими деталями, синій колір – найкраща можливість почати експериментувати. В інтер’єрі його можна використати і у ролі акценту, і у якості основного кольору. Палітра відтінків синього є дуже широкою, завдяки чому можна створити і яскравий інтер’єр у морському стилі або ж надати перевагу мінімалізму.

Попри переваги того чи іншого відтінку завжди варто пам’ятати про почуття міри, оскільки перенавантаження інтер’єру одним кольором може викликати протилежні емоції та утомляти або дратувати мешканців кімнати.

В магазині меблів Брістоль ви зможете підібрати ідеальні складові інтер’єру своєї мрії. Ми пропонуємо широкий асортимент модульних конструкцій, диванів, крісел, ліжок, столів та стільців, а також шаф та комодів.

Якщо ви вже визначились з палітрою кольорів, у якій буде оформлене приміщення, але ще не обрали предмети його комплектації, то звертайтесь до нас та використайте можливість купити меблі за доступними цінами вже зараз!

Повернутись
Зворотній зв'язок