Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Чи є місце для гамака в квартирі
  10.08.2021

Згідно з загальноприйнятою думкою, гамак – це річ, що здатна забезпечити комфортні умови для відпочинку на природі або ж стати гарним доповненням дворика дачі чи присадибної ділянки. Сучасні дизайнери дивляться значно далі й вважають, що його можна використовувати не лише на вулиці, а й в межах дому. У цій статті ми детальніше розглянемо гамак у ролі доповнення інтер’єру квартири, а також проаналізуємо його особливості та переваги.

Користь від використання гамака

Лежання у гамаку допомагає нам максимально розслабитись. Зайнявши горизонтальне положення й насолоджуючись плавними коливаючими рухами, людина з легкістю забуває про напруження. Науково доведено, що рівномірні рухи зі сторони в сторону (як під час відпочинку в гамаку) добре допомагають позбутись емоційного навантаження. Саме цього й прагне більшість з нас! В божевільному темпі сучасного життя чи не кожен, повертаючись додому з роботи, хоче бодай на мить абстрагуватись від стресу. Зважаючи на це, гамак в квартирі – це варта уваги ідея. Адже далеко не всі мають приватний будинок й можливість облаштувати таку зону відпочинку на свіжому повітрі.

Історична довідка

Творцями гамака вважаються карибські індійці. Багато років тому, після відкриття Америки, незвична річ у вигляді підвісного ложе дуже швидко почала отримувати популярність серед європейців. Причин для цього було чимало:

  • компактний розмір;
  • мобільність;
  • захист від постільних комах;
  • а також полегшення морської качки.

З часом гамак «освоївся» на теренах іспанських та португальських міст, після чого його прихильники почали з’являтись й у інших точках континенту.

Асортимент гамаків

На сьогоднішній день існує чимало видів цього підвісного ліжка. Розрізняються вони за розмірами, особливостями контрукції, оформленням тощо. Моделі гамаків для дорослих довжиною сягають до 2 м, а шириною – 1,2 – 1,5 м. Гамаки для дітей підліткового віку роблять меншими, проте більш яскравими. Також є гамаки для немовлят. Вони розміщуються близько до землі й мають додатковий захист від випадання. Якщо немає вдосталь місця для того, щоб повішати гамак в квартирі – не біда, оскільки натомість можна обрати крісло-гамак.

Матеріали, з яких виготовляють гамаки

Для створенні підвісних ліжок використовують різні матеріали, серед яких:

  • натуральні тканини (льон, бавовна, бязь);
  • синтетичні тканини (нейлон, поліестер, тент);
  • сітка;
  • макраме плетіння;
  • ротанг й інше.

Найбільш комфортними й приємними до тіла вважаються бавовняні вироби. Саме тому виготовлені з бавовни гамаки користуються найбільшою популярністю як серед дорослих, так і серед дітей.

Особливості конструкції

Гамаки з поперечними планками по краях є більш надійними й комфортними, проте займають більш місця. Вироби без цього елементу є значно компактнішими й щільно прилягають до тіла відпочиваючого, що створює відчуття вільного польоту. Перший варіант є універсальним, тоді як другий не рекомендується обирати для дошкільнят або людей похилого віку.

Каркасні гамаки – особливий вид меблів, адже вони не потребують додаткової комплектації й можуть повноцінно замінити крісло чи диван.

Де придбати якісні предмети домашнього інтер’єру а Україні

Рекомендуємо звернути увагу на каталоги нашого онлайн-магазину Bristol. Ми пропонуємо широкий асортимент товарів, здатних зробити інтер’єр вашого дому комфортним та затишним. Купити меблі для вітальні, спальні, дитячої чи домашнього кабінету у нас – питання всього кількох хвилин! За додатковою інформацією або порадою ви завжди зможете звернутись до наших менеджерів за контактами, вказаними на сайті.

Повернутись
Зворотній зв'язок