Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Мінімалізм в інтер’єрі вашої квартири
  27.04.2017

Мінімалізм – це сучасний напрям у дизайні, який встиг підкорити собі серця багатьох поціновувачів витонченості та вільного простору. Основними характеристиками цього напряму є абсолютна лаконічність, як у виборі кольорів, так і у формах, а також точність і ясність. Сучасний мінімалізм можна по праву назвати ковтком свіжого повітря після дешевої химерності, яка заповнювала так звані «хрущовки». Такий різкий поворот у стилях не є чимось дивним або неочікуваним, а тому варто дізнатися більше про всі особливості інновацій мінімалізму, та чому це – порятунок для квартир пострадянського простору.

Освітлення

Імператив мінімалізму – це використання природного світла у великих кількостях. Саме тому великі, а в ідеалі – панорамні вікна посядуть своє заслужене місце в обителі лаконічних форм. Не варто обтяжувати вікна громіздкими портьєрами  та важкими шторами, їх часи вже давно минули, а от м’яке сонячне світло своєї актуальності не втратило. А щоб все ж таки мат можливість регулювати його, використовуйте стилізовані жалюзі або ролети, на щастя, їх різноманіття дозволяє не стримувати політ фантазії для створення ідеального інтер’єру.

Що ж стосується штучного освітлення, то тут дизайнери сходяться на виборі ламп Едісона, або так звані «лофт лампи». Вони створюють м’яку атмосферу, та стають автономним елементом декору завдяки візерункам вольфрамових ниток всередині. Також чудовим вибором стануть неонові стрічки, які можна використати в якості прихованого освітлення під стелею, або в нішах стін. Торшери і бра з натуральних тканин – універсальний варіант для будь-якого напряму мінімалізму – від повітряно легкого скандинавського, до канонічного японського.

Меблі

Раціональне зонування простору – ядро мінімалізму, яке тісно пов’язує його з конструктивізмом. Меблі, як інструмент організації простору, потребують особливої уваги. Перше правило, яке пронизує цей стиль наскрізь говорить про домінантність пласких поверхонь та відсутність фігурних рельєфів, як дріб’язкових жестів у оформленні. Мистецтво геометрії – ось чому співає оду мінімалізм. В якості поверхонь часто використовують масиви дерева, або фанери з натуральною фактурою, а також різні типи акрилу та пластику. Не бійтеся грати текстурами – глянець темних дзеркал чудово поєднується із  матовим каменем та деревом.

М’які меблі так само можуть мати стримані геометричні форми, але водночас можуть послугувати й кольоровим акцентом, що є дуже актуальним в цьому напрямі. Щоб інтер’єр не напружував надмірною холодністю, чергуйте відтінки, та вкраплюйте теплі деталі, так ви досягнете ідеальної гармонії гамм. Але не забувайте, що кількість кольорів має бути добре продумана та обмежена, як і кількість декоративних елементів, а інакше спроба створити мінімалістичний інтер’єр не завершиться успіхом.

Експериментуйте та створюйте, давайте простору шанс стати чимось унікальним. А ідеальні меблі для цього ви можете знайти на нашому сайті, де для вас представлений широкий асортимент продукції. Купити меблі на будь-який смак та гаманець ви можете в інтернет магазині Брістоль. Якщо у вас з’явилися питання або пропозиції стосовно товарів та сервісу, пишіть нам, і ми з радістю надамо всю необхідну інформацію.

Повернутись
Зворотній зв'язок