Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Як правильно використовувати натуральні матеріали при оформленні житла
  15.02.2019

Складно знайти людину, яка б байдуже ставилась до краси природи. Жителі великих міст як ніхто інший відчувають тягу до натуральності, через що намагаються втілити в інтер’єрах своїх квартир природні мотиви за допомогою використання натуральних матеріалів.

Основне правило

Характерним для всіх сучасних інтер’єрів являється відсутність будь-яких зайвих елементів, що могли б обтяжувати житло. Просторе та світле приміщення, в якому доречно зроблений акцент на предметах, виготовлених з натуральних матеріалів, - ось те, до чого прагнуть творці інтер’єрів міських квартир. В класичному дизайні натуральні матеріали являються основою, їх використовують не лише для оформлення, а й для виготовлення меблів та елементів декору. Сучасні ж стилі інтер’єру орієнтовані на функціональність, ергономічність та мінімалізм, тому в них допустимо використовувати натуральні матеріали лише для більшої виразності певних деталей.

Особливості використання натуральних матеріалів

Найчастіше для оформлення квартир використовують:

-          деревину;

-          камінь;

-          текстиль;

-          та живі рослини

Деревина вирізняється високим рівнем якості, довговічністю та надійністю, через що користується великою популярністю. Її використовують не тільки для виготовлення меблів, а й для покриття підлоги. Дошки з мальовничою структурою, нерівностями та іншими природними особливостями додають інтер’єру будь-якої кімнати особливої вишуканості. Така підлога потребує відповідно оформлених стін. Дизайнери радять створювати контраст й дотримуватись простоти: у кімнатах з підлогою з порід дерева темних кольорів фарбувати стіни у світлі кольори й навпаки, якщо підлога вкрита деревиною світлих відтінків.

Нерідко в житлових інтер’єрах використовують і каміння. Варто пам’ятати про те, що цей матеріал холодний й у деяких випадках слід використовувати камінь по мінімуму (до прикладу, оздоблювати мармуром не всі стіни у ванній кімнаті, а лише одну з них). Поширеним виробом для санвузлів являється сланець, оскільки цей матеріал вирізняється легкістю в обробці й привабливістю свого зовнішнього вигляду.

Меблі з натуральних матеріалів в інтер’єрі

Лаконічності слід дотримуватись і при виборі предметів оформлення житлових приміщень. Рекомендується надавати перевагу меблям з масиву чи МДФ з гладкими поверхнями. Якщо ваш інтер’єр передбачає використання вбудованих меблевих конструкцій, слід пам’ятати про те, що натуральне дерево з часом може деформуватись через вплив різних зовнішніх факторів.

Натуральний текстиль у якості декору

Речі, виготовлені з натуральних матеріалів, сприяють створенню особливої, по-домашньому затишної атмосфери у будинку. Проте варто врахувати, що натуральний текстиль потребує особливого догляду. До того ж, він являється алергенним матеріалом. У якості альтернативи можна використовувати текстиль, в складі якого не лише натуральні волокна, а й синтетичні складові. Що стосується кольорової гами, то найкраще обирати нейтральні тони пастельної палітри. Вони чи не найкраще підкреслять натуральність інтер’єру.

Не забути про живі рослини!

Горщики з квітами та вазони чи не найкраще допоможуть стати ближчим до природи. Для зелених рослин знайдеться місце у будь-якому інтер’єрі. Деякі вазони потребують особливого ставлення й умов розміщення, а деякі вирізняються своєю непримхливістю й можуть прекрасно почуватись у напівтемних кімнатах й без регулярних поливань. Який з варіантів обрати – вирішувати вам.

Наша пропозиція

В магазині меблів Брістоль ви знайдете все необхідне для створення комфортного та затишного інтер’єру. Своїм клієнтам ми пропонуємо купити меблі від найвідоміших українських брендів, не витративши при цьому всі свої заощадження. Доступні ціни, великий асортимент, швидка доставка й інформаційна підтримка – все це приємні бонуси співпраці з нами. Переконайтесь у цьому самі!

Повернутись
Зворотній зв'язок