Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Інтер`єр у стилі біоморфізм
  14.11.2018

Кожен, хто бодай один раз за своє життя дивився фантастичні фільми, неодмінно звертав увагу на незвичний інтер’єр жител людей, що поєднував у собі оригінальні форми та кольори. Втіленням цих футуристичних задумок вже сьогодні являється стиль біоморфізм, який часто використовується для облаштування віталень, спальних кімнат, а інколи й офісів, бібліотек, тощо.

В чому особливість цього дизайну?

Автором біоморфізму вважається Ееро Саарінен – відомий скульптор та архітектор. Основна мета цього стилістичного напряму – створити ідеальну атмосферу для комфорту людини. Цей стиль транслює ідею гармонії та єдності з природою, підтвердженням чого є наявність у оформлених у такий спосіб приміщеннях великих панорамних вікон та натуралістичних мотивів у меблях та елементах декору.

Біоморфізм – це завжди багато простору, плавні переходи між кольорами та «взаємовитікання» однієї форми в іншу. Тому він підходить лише для великих приміщень.

Основи стилю біоморфізм

Як і будь-який інший спосіб оформлення приміщення, біоморфізм має низку особливих та притаманних лише для нього характеристик. Перш за все, мова йде про кольори, які використовуються для оформлення стін та створення загальної атмосфери. Рекомендується надавати перевагу м`яким відтінкам тих яскравих кольорів, які у поєднанні з заокругленими формами зможуть налаштовувати мешканців приміщення на позитивний лад.

Біоморфізм – стиль інтер’єру, що максимально наближений до органічності та природи, тому для його імітації прийнято обирати натуральні матеріали як в оформленні приміщення, так і в елементах декору та при виготовленні меблів.

В такому інтер’єрі не прийнято використовувати перегородки чи будь-які інші «перешкоди» для зонування приміщення, проте поділ на приватні та загальні зони все ж повинен бути присутнім. Цілковито досягнути цього можна з допомогою кольорів, невеликих фігурних меблів, скульптур тощо. Біоморфізм – це той дизайн, в якому можна вільно втілювати свої задумки, тож все залежатиме лише від вашої власної фантазії.

Меблі є одним з найважливіших елементів цього дизайну. При оформленні приміщення слід дотримуватись мінімалізму й обирати лише найбільш необхідний гарнітур. Крім компактності та функціональності, меблі повинні також бути максимально зручними.

Творець біоморфізму, Ееро Саарінен, недарма вивчав скульптуру. Здобуті знання він застосовував при виготовленні меблів й намагався надати їм анатомічну, плавну форму, поєднуючи у собі не лише природні елементи, а й риси таких стилів, як арт-деко, авангард, футуризм, екостиль та ін.

Також слід бути уважним до декору та його кількості у приміщенні, оформленому в стилі біоморфізм. Прийнято використовувати один або два крупних аксесуари, які будуть ключовими у інтер’єрі й на які робитиметься найбільший акцент. Цими елементами декору може стати велика люстра, картина чи журнальний стіл. В будь-якому разі, принцип гармонійного поєднання й лаконічності повинен бути присутнім.

Для будь-якого інтер’єру, незалежно від того, в якому стилі він оформлений, меблі являються найважливішим елементом. Тому підбирати їх слід з особливою уважністю й відповідно до власних потреб та вимог інших мешканців. Багатьом ця справа дається непросто, оскільки на сьогоднішній день існує великий асортимент товарів як від закордонних, так і від вітчизняних виробників.

Саме тому магазин Брістоль в своїх каталогах вмістив лише найкращі моделі ліжок, столів, комодів, шаф, стільців та іншого гарнітуру для житлових приміщень та офісів. Купити меблі у нас доступно кожному охочому. Здійснити це можна в режимі онлайн або зателефонувавши за номерами гарячої лінії, які ми вказали на сайті.

Повернутись
Зворотній зв'язок