Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Хюґе-інтер’єр
  14.08.2019

Данське слово «хюґе» має безліч тлумачень, проте найчастіше його перекладають як «затишок, який робить щасливим». Починаючи з середини позаминулого століття у скандинавських країнах з’явилась і поступово поширювалась по всьому світу ціла філософська течія, в основі якої були поняття спокою, домашнього затишку, добробуту й скромності – всіх тих рис, які можна описати як хюґе. Ці тенденції знайшли своє відображення і у способах облаштування інтер’єрів. Про основу інтер’єру щастя та його особливості – далі у нашій статті.

Чим характерний цей дизайн

Майк Вікінг, дослідник якості та благоустрою життя людей різних країн, стверджує, що хюґе – ідеальний стиль для облаштування дому. Він вирізняється камерністю, спокоєм, мінімалізмом та ергономічністю. В ньому ідеально поєднуються скандинавські мотиви й рисами кантрі, шале та елементами ретро.

Меблі

Власники будинків, для яких хюґе вважається справжнім стилем життя, облаштовують кімнати, опираючись лише на свої базові потреби. Для цього стилю у питанні меблевого наповнення інтер’єру характерними є лаконічність функціональність. Невеликий журнальний столик, місткі полиці для книг, зручний диван – все це може бути частиною як спальні, так і вітальні. Нерідко оздоблення житла може включати у себе вінтажні деталі, такі, як стіл з вигнутими ніжками, фігурні стільці, старовинні вази й будь-який подібний до цього декор.

Матеріали

Хюґе-інтер’єри – світлі та екологічні. В них використовують переважно натуральну деревину (ясен, клен, фруктові дерева) та натуральні тканини. Нерідко в стильовому оформленні знаходиться місце цегляній кладці, каменю та композиціям з кераміки. Поєднання цих матеріалів у внутрішніх інтер`єрах створюють відчуття захищеності й надійності – по-домашньому приємної атмосфери.

Камін

У кожному третьому будинку в Данії неодмінно є камін. Облаштування такого джерела тепла у скандинавських краях викликана не лише особливостями тамтешнього клімату, а й тому, що камін виступає символом домашнього затишку, а палаючий у ньому вогонь – спокою та безперервних життєвих процесів.

В наших реаліях облаштувати вдома камін – не завжди реально здійсненна мрія. Тому нерідко цей предмет імітують за допомогою спеціальної ніші, декорованої відповідно до загального стилю приміщення.

Освітлення

Окрім вогню в каміні, хюґе-інтер’єр передбачає також використання лаконічних світильників, гірлянд. Лампи, торшери й бра в цьому дизайні мають переважно м`яке, приглушене світло. Свічки та аромалампи виконують не лише декоративну функцію, вони запалюються під час проведення трапез, читання й проведення чаювань.

 

Текстиль

Саме натуральні за складом, приємні на дотик та вигляд тканини вважаються основою хюґе. В цьому скандинавському інтер’єрі може не бути фіранок на вікнах чи скатертини на столі, проте у ньому неодмінно знайдеться місце для безлічі декоративних подушок та картатого пледа.

Хюґе-інтер’єр – це ідеальне рішення практично для будь-якої кімнати. У нашому магазині Брістоль можна купити меблі, які дозволять вам облаштувати свою спальню, вітальню, кухню або кімнату ваших дітей відповідно до данських тенденцій, покликаних дарувати радість та внутрішній спокій. 

Повернутись
Зворотній зв'язок