Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Головне про правильне зонування квартири
  13.09.2018

Не секрет, що від того, як організоване житлове приміщення, залежить рівень комфорту під час перебування у ньому. Тож якщо ви прагнете створити не лише красивий, а й функціональний інтер’єр велику увагу слід приділити плануванню будинку чи квартири.

Можливість втілити в життя власну дизайнерську задумку є далеко не у всіх. Перешкодою може бути фінансовий стан або житлова площа. Проте навіть за таким умов є шанс облаштувати невелику квартиру бюджетно й ергономічно. В нагоді стане принцип функціонального зонування.

Що являє собою принцип функціонального зонування?

Цей тип облаштування приміщення полягає в урахуванні соціально-демографічних характеристик мешканців будинку, їхнього стилю життя, вподобань та потреб. Зважаючи на всі ці пункти, будинок можна поділити на окремі зони, які слугували б для виконання тих чи інших типів діяльності. Таким чином буде забезпечено комфорт для кожного з членів родини-сусідів й потрібний рівень ізольованості один від одного.

В чому особливості такого типу зонування?

Загальну площу житлового приміщення прийнято поділяти на дві зони:

-          Денну (яка являє собою приміщення для активності в світлу пору доби, прийому гостей тощо);

-          Та нічну (кімнати для особистого використання, відпочинку, сну тощо).

Проте сучасним дизайнерським тенденціям притаманно порушувати будь-які стандарти, тож часто на практиці намагаються поєднувати частини обох типів функціональних зон. Це варто робити лише у тому випадку, коли територія для перебування наодинці не буде пересікатись з місцями, призначеними для розміщення великої кількості людей, як, наприклад, вітальня та робочий кабінет.

Прикладами правильного зонування й поєднання різних зон житлового приміщення можна вважати:

-          Вітальня+їдальня;

-          Спальня+бібліотека;

-          Ванна+санвузол.

Що обов’язково слід врахувати?

Інтер’єр приміщення, в якому проживає декілька осіб, повинен бути рівною мірою комфортним та функціональним для кожного з мешканців. Цю опцію доступно задовільнити, облаштовуючи окремі зони житла для різних схожих видів діяльності й розмежовуючи куточки для особистого використання й загальні зони. Йдеться про те, що вітальня може бути не лише місцем для спільного перегляду телевізора, а й обідньою зоною, де можна було б приймати гостей, влаштовувати звані вечері чи святкування різних подій. А такі кімнати як спальня або бібліотека – це особливі території, для яких не повинно бути місця для подібних видів активності.

Що ми пропонуємо?

Досягти гарного результату й зонувати інтер’єр приміщення можна завдяки правильно підібраним меблям. Тут в нагоді вам може стати магазин Брістоль – один з найкращих постачальників якісного та практичного гарнітуру в Україні.

В нашому онлайн-каталозі кожен охочий покупець зможе ознайомитись з широким асортиментом стелажів, комодів, столів, стільців, ліжок, шаф, тумб, диванів, крісел та низки інших меблів, які могли б стати гармонічним доповненням до будь-якої зони житлового приміщення. Вашій увазі ми пропонуємо також особливі колекції для дитячих кімнат та офісів, кожна з яких здатна вразити своєю функціональністю та привабливим зовнішнім виглядом.

Переваги нашої пропозиції – це можливість купити меблі за доступними цінами за короткий час. Тож не вагайтесь й переконайтесь у наших словах вже зараз! А ми постараємось зробити все можливе для того, щоб наша співпраця принесла вам лише позитивні враження та задовільний результат.

Повернутись
Зворотній зв'язок