Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Вази в інтер’єрі
  31.07.2020

Вважається, що вази – дуже недооцінений декоративний елемент. Дехто використовує їх лише за прямим призначенням і дістає з шафи тільки коли потрібно поставити квіти в воду. Дехто взагалі вважає їх непотрібним предметом. Насправді ж вази, за умов правильного підбору й розстановки, можуть додати оригінальності й витонченості будь-якому приміщенню. З цієї статті ви зможе дізнатись більше про те, як правильно обирати декор такого типу й використовувати його при оформленні свого житла чи офісу.

Якими бувають вази?

На сьогоднішній день існує велике різноманіття ваз. Для їх виготовлення використовують скло, метал, деревину, лозу, ротанг, кераміку, пластик, бамбук та багато іншого. Асортимент цих декоративних елементів складають також вази різних форм: витягнуті, «пузаті», прямокутні, циліндричні, викривлені тощо.

Нерідко в сучасних дизайнах у якості оздоблення використовують композицію з кількох ваз в одному стилі чи кількох ваз однакової форми або розміру. Дайте волю власній  фантазії, експериментуйте й у вас неодмінно вдасться зробити простір навколо себе цікавим та привабливим!

Загалом вази бувають двох типів:

  • ті, які прийнято розміщувати на підлозі (вони масивні на вигляд й можуть бути висотою від 40 см);
  • та ті, які ставлять на певному рівні, а саме столі, тумбі, полиці, підвіконні тощо.

Вазу можна додати до дизайну просто як одиничний елемент декору або ж прикрасити її композицією з штучних або справжніх квітів, трав, гілок тощо. Якщо ваза вузька й витягнута, то вигідно доповнити її зможе кілька невеликих квітів на високій ніжці. Якщо ж ваза невелика за розміром й має «пузату» форму – це варіант для пишного букету.

Для чого використовують вази в інтер`єрі?

  1. Для створення святкового настрою.

Наявність квітів в домі апрірорі зробить атмосферу в приміщенні приємною та піднесеною. Ваза в центрі столу з композицією з красивих квітів неодмінно буде милувати око як в день з особливою нагодою, так і в звичайний будень й даруватиме хороший настрій.

  1. Для зонування простору.

В залежності від типу та зовнішнього вигляду вази можуть слугувати корисним елементом для візуального поділу. До прикладу, якщо ви маєте широкий обідній стіл, не зайвим буде поставити на нього кілька невеликих ваз на певній відстані одна від одної чи зробити акцент на середині й розмістити по центру пишну квіткову композицію. Так обідня зона виглядатиме елегантніше.

  1. Для заповнення пустоти.

Тут слід бути дуже обережним й мати відчуття міри, оскільки дуже легко перенасичити інтер`єр зайвими елементами й тим самим обтяжити його. Однак дуже часто все-таки існує потреба декорувати вільний кут кімнати чи розбавити занадто аскетичну атмосферу приміщення.

Що ми можемо вам запропонувати?

Наш онлайн-магазин Bristol спеціалізується на постачанні на український ринок якісних та надійних меблів. В каталогах на сайті кожен охочий зможе ознайомитись з продукцією від відомих українських та закордонних виробників, підібрати підходящий для себе варіант м`якого комплекту, столу, стільців, стінки у вітальню тощо й купити меблі за доступними цінами. Крім того, наші консультанти з радістю допоможуть вам корисною порадою стосовно питань оздоблення інтер`єру й поділяться секретами правильного підбору меблів.

Повернутись
Зворотній зв'язок