Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Стілець vs крісло
  02.11.2020

Стільці та крісла являються незамінними елементами інтер’єру кожного будинку. Вони знаходять своє призначення і у вітальні, на кухні, в дитячій кімнаті чи приміщенні для роботи та у спальні.

Коли ми намагаємось визначити стілець чи крісло стоїть перед нами, то перш за все звертаємо свою увагу на наявність підлокітників. Ми звикли вважати, що цей елемент – особлива риса крісел, стільці ж виготовляють без додаткової опори для рук. Це оманливе твердження виникло через назви цих двох предметів інтер’єру в англійській мові: «chair» - стілець та «armchair» - крісло, де перша частина слова вказує на наявність у конструкції деталі для розміщення рук. Проте дизайнерські ідеї не перестають розвиватись. На сьогоднішній день існують моделі крісел без підлокітників та стільці, які мають цю деталь конструкції.

Історична довідка

Насправді важливим параметром, за яким розрізняються ці меблі являються їхні габарити, зокрема висота сидіння. Спеціальну класифікацію «Модулор» придумав Ле Корбюзье - визначна постать французької архітектурної справи. Суть його теорії полягає у тому, що при виготовленні меблів інтер’єру слід використовувати лише певний набір пропорцій, співрозмірний із масштабами людини. Користуючись його шкалою можна визначити оптимальний розмір об’єкта для людини певного зросту.

Корбюзье виокремив два види столів, серед яких обідній (висотою 72-75 см) та журнальний (нижче 72 см). Відповідно до цих показників висота предмету для сидіння за столом першого типу має складати 45-50 см, для другого – висотою 40-42 см. Тому визначити стілець чи крісло стоїть перед вами можна, беручи до уваги висоту його сидіння.

Важливий нюанс

Також справа полягає у пропорціях цих меблів. Традиційно стілець має вузьке та пласке сидіння. Крісло ж розраховане на те, щоб його власнику було достатньо місця для зручного розміщення у ньому навіть з підігнутими під себе ногами. До того ж, спинка крісла знаходиться під більшим нахилом.

Зручність – один з основних критеріїв. На стільці комфортно працювати за високими столами – комп’ютерними, робочими, обідніми, тоді як сидячи на ньому поруч з журнальним столиком, вам доведеться нагинатись і докладати зусиль для того, щоб покласти чи взяти предмет з поверхні.

Наша пропозиція

Магазин Bristol пропонує своїм покупцям купити меблі у м. Львів або у онлайн-режимі на сайті. Поповнивши своє житло запропонованими нами меблями, ви зекономите свій час, кошти та забезпечите себе та своїх рідних якісними та зручними предметами інтер’єру.

Отримати придбання можна у різний спосіб:

  • Замовивши доставку кур’єром по Львову;
  • Скориставшись послугами перевізника Нова Пошта.

Ми прагнемо зробити процес покупки для вас максимально швидким та комфортним. Проте якщо ви зіткнетесь з труднощами при виборі меблів чи під час оформлення свого придбання – звертайтесь до менеджерів магазину Bristol та отримайте професійну та максимально інформативну консультацію з будь-якого питання.

Повернутись
Зворотній зв'язок