Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Життя у стилі шинуазрі
  11.09.2020

Шинуазрі – це стиль інтер’єру, для якого характерні мотиви культури Китаю, що включають у себе різноманітні візерунки та рельєфний декор. На теренах Європи цей дизайн вперше з’явився наприкінці 17 століття й з того часу почав здобувати популярність серед любителів витончених деталей. Розписані ширми, шовковий матеріал, порцеляна, меблі з позолоченими елементами на той час коштували надзвичайно дорого, однак викликали захват у європейців. Мало хто з охочих мав фінансову змогу дозволити собі бажані речі, тому майстри по виготовленню меблів почали копіювати особливості китайських товарів й втілювати їх у свої роботи. Так і заснувався шинуазрі.

Друга хвиля популярності спіткала шинуазрі в 20-30-ті роки 20 століття – час поширення арт-деко. Тогочасні ідеї втілювались переважно у розписі порцеляни. Більшість посуду у стилі шинуазрі – це вироби у синьому та білому кольорах.

Шинуазрі – це своєрідне відгалуження рококо. Для кожного з них притаманними є екзотичність й нотка пафосності. По своїй суті цей стиль є «європейським поглядом на китайський стиль». Деколи він виглядає по-театральному казковим, а деколи – дуже гармонійним у поєднанні з предметами у інших стилях.

Ключові складові шинуазрі

Що є найбільш характерним для даного способу оформлення? До цього переліку можна зарахувати:

  • Ширми;
  • Шпалери з шовку з насиченими яскравими візерунками;
  • Порцеляновий посуд;
  • Табурети-бочки;
  • Позолочені деталі меблів;
  • Статуетки різних розмірів;
  • Використання жовтого, зеленого, синього кольорів;
  • Дзеркальні поверхні.

Шафи у стилі шинуазрі вирізняються надзвичайною практичністю, здатні вмістити багато речей та доповнити інтер’єр практично будь-якого приміщення. А вінтажні ширми у стилі шинуазрі – це не лише цікаве доповнення обстановки кімнати, а й практичний спосіб розділити простір у приміщенні.

Шинуазрі в наш час

На сьогоднішній день існує декілька компаній, завдяки яким шинуазрі залишається незабутим. Якщо говорити про виготовлення порцеляни, то згадки варта фірма Herend. Вона спеціалізується виключно на виготовленні посуду відповідно до давніх китайських традицій. Кожна створена тарілка, чашка чи ваза – справжній витвір мистецтва.

Оздоблення приміщень у стилі шинуазрі часто включає у себе використання декоративних шпалер. Компанія de Goernay у колаборації з Paul Montgomery створюють шпалери для справжніх поціновувачів.

 

Основа будь-якого інтер’єру – це вдало підібрані меблі. Наш магазин Bristol – одне з найкращих місць для того, щоб купити меблі для дому чи офісу. Переконайтесь в цьому самі!  

Повернутись
Зворотній зв'язок