Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Стиль mid-century в інтер’єрі
  29.04.2018

В погоні за стилем та модними тенденціями у оформленні інтер’єру люди часто забувають про основні критерії ідеального дизайну, а саме: практичності, функціональності та комфорті. Проте існує особливий стиль під назвою «mid century», який є прикладом ідеального поєднання краси та зручності.

У перекладі з англійської мови назва цієї дизайнерської тенденції означає «середні віки» і характеризується ідеальною гармонією приємних відтінків та витонченою фурнітурою.

Mid-century, як окремий стиль, виник у Америці після закінчення Другої світової війни - у період, коли у оформленні приміщень починали надавати більшу перевагу відкритому простору, функціональності та мінімалізму.

Простір

Характерною особливістю цього стилю являється наявність великих вікон, які у приватних будинках інколи можуть сягати від підлоги аж до самої стелі. Це дозволяє створити враження відсутності будь-яких рамок, наділити приміщення особливою свободою та надати йому якомога більше світла й легкості.

Меблі

Mid-century тісно переплітається з мінімалізмом, проте у цьому випадку увага надається не лише зменшенню кількості меблів у кімнаті, а наданню особливої уваги кожному з елементів наявної фурнітури.

В період поширення цього стилю, а саме 50-60 роках, відбувався стрімкий розвиток у індустрії виготовлення меблів. Увазі потенційних покупців представляли різноманітні моделі з штучних матеріалів, таких як пластмаса – нового на той час явища. Виготовлялись меблі та предмети декору особливих форм та розмірів, популярність яких не зникла і у наш час.

Колір

Особлива увага надається і кольорам. Палітра відтінків стилю mid-century дозволяє створити неповторну атмосферу надійності та вишуканості. В основі - оранжевий, пісочний, коричневий, білий, сірий, темно-зелений. Вони часто поєднуються з теплими відтінками болотного, золотого, теракотового, небесно-блакитного та мають гарантований успіх.

Декор

Історична доба, впродовж якої mid-century ставав відомим загалу, характеризувалась домінуванням поп-культури. Ця тенденція не оминула і сферу оформлення інтер’єру, тому нерідко у якості елементів декору використовувались характерні поп-арту постери та картини, виконані у такому стилі.

Це стосується і текстилю. Популярними були яскраві геометричні узори та кольорові абстракції. З тканин з такими візерунками виготовляли штори, подушки, скатертини та багато іншого.

Світло

Світильники – це ті елементи інтер’єру, які ніколи не залишаються осторонь творчості дизайнерів. Не виключенням є і mid-century. Ця тенденція зробила своєрідний виклик звичним для всіх формам джерел освітлення і запропонувала використовувати світильники чудернацьких виглядів. Відтепер вони виконували не лише свою основну функцію, а й були одним з важливих частин декору. Торшери, настільні лампи, завдяки яким можна було зручно локалізовувати потоки світла, а також широкі люстри в центрі кімнати – все це здобутки стилю «середніх віків».

Наша пропозиція

Особливістю цієї дизайнерської тенденції є те, що її можна використовувати для оформлення не лише житлового приміщення, а й офісу чи громадського закладу. Mid-century – це стиль, позбавлений будь-яких обмежень, територія, де кожен охочий зможе проявити свою творчість та втілити власні фантазію у інтер’єрі свого житла чи робочого кабінету. Місцем, де відкривається широкий вибір є і наш магазин меблів Брістоль. Тут у кожного покупця є можливість ознайомитись з продукцією від найкращих українських брендів та відшукати те, що відповідало б бажаним характеристикам.

В наших каталогах представлені товари від таких меблевих фабрик, як:

-          Сокме;

-          Міромакр;

-          БРВ Україна;

-          Світ Меблів;

-          ВНД;

-          Гербор;

-          ВМВ Холдинг;

-          Арбор Древ;

-          Дрімка та багато інших.

Купити меблі у нас – це просто і швидко. Для цього не потрібно витрачати довгі години на пошуки та оформлення замовлення. Декілька вільних хвилин, доступ до Інтернету та наявність комп’ютера або телефона – і ви власник нових меблів!

За детальною інформацією звертайтесь до консультантів магазину Брістоль за номерами гарячої лінії, вказаними на нашому сайті.

Бажаємо вам гарних покупок та втілення власних мрій!

Повернутись
Зворотній зв'язок