Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Стиль індастріал в інтер`єрі
  22.01.2021

Головна мета індустріального стилю полягає не у приховуванні недоліків, а, навпаки, у тому, щоб показати все, що прийнято приховувати від ока: балки, труби, ржавчину, ділянки “голих” стін тощо. Сучасні дизайнери при описі industrial використовують синоніми “чесний” та “відвертий”. Й саме цими рисами вони наділяють приміщення, незалежно від того робочий це простір чи зона відпочинку. Розглянемо цей стиль детальніше.

Як з`явився стиль industrial

Як напрямок дизайнерського мистецтва він почав поширюватись наприкінці ХХ століття. На початках industrial був поєднанням мінімалізму, конструктивізму та гранжу. Місцем для експериментів ставали просторні приміщення по типу пустих фабричних цехів. Дана тенденція є актуальною і на сьогоднішній день.

Чим він відрізняється від інших стилів?

Визначальними рисами industrial є грубі необроблені поверхні, деревина та метал у ролі основних матеріалів, а також меблі з ефектом старовини.

Варто згадати й про такі пункти, як:

- використання бетону не лише в конструкціях стін, стелі та підлоги, а й декорі та навіть меблях;

- балки, колони, решітки й арматуру як невід`ємні елементи інтер`єру;

- відкриття “голих” цегляних стін напоказ;

- використання різноманітних екстер`єрних елементів (вивіски, ліхтарі, дорожні знаки) як предметів оздоблення;

- створення освітлення промислового типу, тобто використання вуличних ліхтарів, простих ламп і т.д..

Які меблі обирають для дизайну industrial?

Чим більш по-робочому виглядатимуть предмети інтер`єру, тим більша імовірність того, що вони “впишуться” в індустріальну обстановку. При створенні такого дизайну не варто боятись потертостей чи ефекту зістареності. Спеціалісти наголошують на тому, що використання антикваріату — це, навпаки, великий плюс.

Якщо йдеться про м`які меблі, то кращим варіантом диванів чи крісел стануть моделі з шкіряною оббивкою. Столи та стільці у стилі industrial – це предмети, виготовлені переважно з металу, алюмінію чи поєднання кількох різних матеріалів. Шафи, комоди та тумби повинні містити якомога більше полиць чи додаткових секцій.

Зробити інтер`єр більш яскравим допоможе текстиль та декор. Оскільки для оформлення стін, стелі, підлоги, а також для оббивки меблів обирають переважно темні матові кольори, на їхньому фоні цікаво виглядатимуть барвисті тематичні постери або гармонійно підібрані килими.

Де знайти та купити меблі для дому або офісу в Україні?

Якщо ви досі не знаєте, кому довіряти у питанні підбору нових предметів інтер`єр — ласкаво просимо до магазину Bristol! У нас ви можете знайти все необхідне для створення комфортних та затишних умов у вітальні, спальні, дитячій кімнаті чи офісу. Вашій увазі запропоновано високоякісні меблі від українських виробників, детально ознайомитись з описом яких ви можете у каталогах Брістоль. Оформлення покупки також не займе багато часу. Простий та зрозумілий інтерфейс сайту дозволить обрати та купити бажані меблі всього за декілька кліків. А за потреби ми радо допоможемо вам у телефонному режимі або онлайн.

Повернутись
Зворотній зв'язок