Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Стиль ф’южн в дизайні квартири
  15.01.2022

Стиль ф’южн виник на території Америки на початку 1990-х років. З самого початку він викликав фурор у творчих колах, оскільки поєднував у собі елементи з абсолютно різних дизайнів, утворюючи при цьому гармонійну завершену картину. В цій статті ми детальніше розповімо вам про основні принципи стилю ф’южн та про те, чому він досі не втратив своєї популярності.

Правила ф’южн

  1. Поєднання класичних елементів з етнічними мотивами.
  2. Відсутність будь-яких стереотипів, пов’язаних з оформленням приміщення.
  3. Поєднання різних форм та кольорів у єдину картину.
  4. Відмова від чіткого поділу на зони, підкреслення горизонтальних та вертикальних ліній.
  5. Створення ефекту приземленості у богемній обстановці.
  6. Використання різних за типом матеріалів та фактур.

Як втілити ідеї стилю ф’южн в інтер’єрі квартири

Далеко не кожен господар осмілиться обрати ф’южн для оформлення свого дому. Інтер’єр житлового приміщення може багато сказати про свого власника. Тож не дивно, що в стилі ф’южн оздоблюють свої помешкання переважно творчі натури, готові до сміливих експериментів та поєднування непоєднуваного.

Те, як втілиться ф’южн в інтер’єрі квартири, залежить від особистого бачення дизайнера, його емоцій та настрою на момент роботи. Цей стиль дає повну свободу дій, дозволяє комбінувати грубі на вигляд, масивні матеріали з вишуканим текстилем.

В приміщеннях, оформлених у стилі ф’южн часто можна помітити панування однієї тематики. Задля підсилення тематичності інтер’єру використовують елементи декору у вигляді картин, ваз, килимів тощо. Часто використовують матеріали з анімалістичними принтами чи зображеннями рослинних візерунків.

Ф’южн деколи характеризують як «організований безлад», оскільки, на перший погляд, хаотичний синтез фактур та кольорів в результаті створює гармонійну картину, де все на своїх місцях.

В основі палітри даного стилю такі кольори:

  • Зелений;
  • Бірюзовий;
  • Рожевий;
  • Червоний;
  • Жовтий;
  • Оранжевий;
  • Золотий тощо.

У цьому дизайні вітається використання антикварних предметів. На думку спеціалістів, чим старіше виглядатиме річ, тим краще вона «впишеться» в загальний інтер'єр приміщення. Крім того, антикварні меблі та декор, кожен з яких має свою історію, додають житлу особливої атмосфери.

Пропозиція магазину Bristol

Ф’южн – це поєднання старого та нового, класики та здобутків сучасності. Підібрати речі, які гармонійно доповнювали б інтер’єр вашого дому й створювали комфорт за затишок вам, всім іншим мешканцям дому та гостям, можна прямо не виходячи з дому! На сайті нашого онлайн-магазину «Bristol» кожен охочий може ознайомитись з асортиментом столів, стільців, диванів, крісел, ліжок, комодів, шаф, тумб та інших речей й купити меблі онлайн за доступною ціною.

Повернутись
Зворотній зв'язок