Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Як позбутись подряпин на поверхні меблів
  31.01.2022

Всі речі з часом втрачають свою красу. Що стосується меблів, то навіть за умов дуже обережної експлуатації та відповідного догляду на поверхні можуть з’являтись подряпини чи інші пошкодження. Найчастіше дефекти можна помітити на поверхнях лакованих столів, тумб або шаф. Ця стаття стане в нагоді для небайдужих до зовнішнього вигляду своїх меблів господарів, адже ми зібрали найбільш дієві, на думку спеціалістів, методи боротьби з подряпинами й вирішили поділитись ними з вами.

Відмінність між професійними та народними способами реставрації меблів

Усунути дефекти на лакованій чи полірованій поверхні можна самостійно або ж звернутись до спеціалістів. Кожен з цих способів має свої переваги та недоліки.

Скориставшись професійною допомогою, ми можемо отримати ефект, що триматиметься впродовж тривалого часу. До того ж, майстри, що знаються на реставрації меблів, точно зможуть підібрати ефективний спосіб усунення недоліка, що, в свою чергу, скорочує тривалість роботи. Разом з тим, звертаючись до спеціалістів, ми маємо бути готовими до того, що позбутись навіть незначних дефектів може коштувати пристойну суму. Вартість роботи може також варіюватись від складності самого дефекту, місця його розташування, того, з якого матеріалу виготовлені ваші меблі, чи легко буде підібрати відповідний колір для їхнього перефарбування тощо.

Борячись з пошкодженнями самостійно ми можемо зекономити на роботі майстра. Більшість народних засобів, пов’язаних з усуненням дефектів на поверхні меблів, пов’язане з використанням безпечних засобів. Самостійна робота над реставрацією улюблених меблів може мати й свої недоліки, а саме:

  • Відсутність гарантованого задовільного результату;
  • Відсутність можливості усунути глибокі пошкодження та складні дефекти.

Професійні методи усунення подряпин

Один з найбільш поширених способів – це використання віску. Твердий віск коштує дорого, його використання потребує спеціальних навичок, проте він ефективно «працює» у боротьбі з різноманітними пошкодженнями. Перед нанесенням на поверхню меблів віск розплавляють, натирають ним пошкоджену ділянку, яку потім зашліфовують.

Використання м’якого віску значно простіше. Його кладуть на місце подряпини, за потреби (якщо подряпина глибока) використовують шпатель чи ніж, затирають потрібну зону, після цього прибирають залишки й чекають, коли він застигне у місці пошкодження.

Ще один спосіб, яким часто послуговують майстри, називається «морилка». За допомогою спеціального хімічного розчину, нанесеного на поверхню у два чи більше шарів, усувається не лише пошкоджена ділянка, а оновлюється й дотична до неї зона. Під час цього процесу дуже важливо розподіляти розчин рівномірно й робити це дуже акуратно.

Народні методи усунення подряпин

Найбільш доступним способом вважається використання заварки чорного чаю. Він надзвичайно ефективний для боротьби з затертостями та незначними пошкодженнями. Для роботи знадобиться заварка чистого чорного чаю, без жодних домішок. Чайне листя слід добре заварити, настояти його, після чого зволожити отриманою рідиною ватний диск, яким згодом протерти подряпані меблі.

Господині також рекомендують зробити наступне: змішати оцет та масло у невеликих пропорціях, нанести приготовану суміш на поверхню з дефектом, залишити її на 10-15 хвилин, після чого витерти все зайве.

Якщо зіпсувались меблі світлого кольору, радять використовувати парафін. Перед використанням його слід добре розім’яти в руках, потім нанести на місце тріщини і втирати повільними круговими рухами. Після завершення процедури пошкоджену ділянку слід натерти до блиску шматком чистої світлої тканини.

Пропозиція магазину меблів Bristol

Кожному господарю хочеться облаштувати дім речами, які тішили б око та змогли б прослужити впродовж багатьох років. Ми врахували це під час формування своїх каталогів й точно знаємо, що вам запропонувати!

На сайті магазину меблів «Bristol» знайдуться товари на будь-який смак та гаманець. За детальною інформацією щодо товарів, виробників, способів оплати чи доставки замовлення сміливо звертайтесь за номерами гарячої лінії. Ми завжди з радістю допоможемо вам купити меблі мрії!

Повернутись
Зворотній зв'язок