Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Сірий колір в оформленні житла
  18.02.2021

При створенні інтер`єру чи в процесі його перевтілення велике значення надається основному кольору та доповнюючим його відтінкам. З-поміж численної кількості можливих варіантів сірий колір обирається не дуже часто. Переважно через те, що більшість асоціює його зі скучними на вигляд дизайнами й гнітючою атмосферою робочих приміщень. В останнє десятиліття ця тенденція змінилась у протилежний бік. Сучасні дизайнери, навпаки, почали надавати перевагу сірому кольору й використовувати його у якості ідеальної основи для подальших мистецьких експериментів. І в цій статті ми розкажемо чому.

Як ставляться до сірого кольору в інтер`єрі?

До початку 19 століття сірий колір вважався вибором заможних людей й був невід`ємною частиною оздоблення жител аристократів. На сьогоднішній день до нього ставляться неоднозначно. Хтось асоціює сірий зі спокоєм та стабільністю, а хтось — з втомою та пригніченням.

Згідно з дослідженнями у галузі психології, сірий колір краще всього підходить власникам приміщень, які звикли до швидкого темпу життя й високого рівня щоденної зайнятості. Інтер`єр у сірому та близьких до нього відтінках позитивно впливає на нервову систему й дарує відчуття спокою. Перебування у кімнаті, оформленій у цьому кольорі, дозволяє ясно оцінити ситуацію, “відключивши” емоції. Зважаючи на це, сірий колір часто використовується в офісних інтер`єрах.

Сірого кольору краще уникати людям з депресивним настроєм, адже він зможе лише посилити й до того пригнічений моральний стан. А от прагматики та раціоналісти розглядатимуть дизайн у сірих тонах з позитивного боку.

Яким буває сірий колір?

Основна перевага сірого в оформленні приміщень полягає у тому, він може виступати як основним, так і доповнюючим кольором. Крім того, спектр відтінків сірого включає у себе список різноманітних варіантів — від світліших до темніших. Спеціалісти нараховують понад 250 відтінків сірого. Деякі з них мають дуже поетичні назви, як, до прикладу “лондонський туман”, “мокрий камінь” тощо.

Коли з кольором оздоблення житла визначились, наступний важливий крок — це підібрати якісні та красиві меблі. В онлайн-магазині “Bristol” кожен охочий зможе підібрати стільці, столи, ліжка, дивани, крісла, шафи, тумби й багато інших предметів інтер`єру від кращих вітчизняних виробників й здійснити покупку за доступними цінами.
До брендів, з якими ми підтримуємо співпрацю, належать:

- БРВ Україна;

- Гербор;

- Міромарк;

- Сокме;

- Світ Меблів та багато інших.

Ми переконані, що рішення купити меблі саме у нас принесе вам тільки позитивні емоції та зробить житло більш комфортним та функціональним.

Повернутись
Зворотній зв'язок