Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Що таке «розумний дім»?
  27.10.2021

Стрімкий розвиток технологій охопив практично всі сфери людського життя. Не виключенням став й дизайн інтер’єрів. Однією з найцікавіших розробок останніх років стала система «розумний дім». Використання цієї системи дає можливість буквально контролювати власний будинок на відстані. Йдеться про функцію налаштування напівавтоматичної роботи гаджетів та раціонального розподілу енергії.

Функції розумного дому

В функціонал системи «розумний дім» входить наступне:

  • Дозволяти користувачу автоматизувати домашню рутину;
  • Покращити рівень безпеки приміщення;
  • Зробити більш економним споживання електроенергії та опалення.

Центр контролю над системою включає у себе такі гаджети, як камери спостереження, датчики диму, протікання води, газу, датчики руху (в тому числі відкриття дверей та вікон), датчики температури, модулі контролю рівня опалення, освітлення, руху штор тощо.

Користувачу доступно керувати цими елементами прямо зі свого телефону. Потрібну програму можна також встановити у планшет чи персональний комп’ютер. Деякі варіати «розумного дому» сприймають не лише системні вказівки, а й голосові команди.

Ось кілька прикладів обладнання, що може міститись у «розумному домі»:

  1. Освіжувач повітря. Роботу цього пристрою можна налаштувати так, аби він керувався голосовим асистентом або працював за завчасно запрограмовним графіком. Користувач має змогу контролювати не лише час його роботи, а й інтентивність подачі ароматизатора.
  2. Душ. Якщо ванною кімнатою користується декілька людей, то режим розумного душу можна налаштувати окремо для кожного.

Принцип роботи «розумного дому»

Існує декілька способів контролю системи:

  1. За допомогою «живої участі» користувача. В цьому випадку для того, щоб запрацював той чи інший гаджет, ви повинні віддати команду голосом або активувати необхідні опції в смартфоні. Це передається в центральний процес системи, після чого функція реалізується відповідним пристроєм.
  2. Без участі користувача. Такий варіант передбачає використання датчиків та годинників для активізації системи. До прикладу, «розумний дім» сам визначить, коли слід увімкнути опалення чи вимкнути кондиціонер, послуговуючись даними датчиків температури.

Як установити «розумний дім»

Для того, щоб установити таку систему не обов’язково переплановувати весь інтер’єр. Звісно, системи, які включають у себе велику кількість датчиків та пристроїв, слід враховувати при проведенні ремонту. Деякі елементи можна відразу вбудувати, для використання деяких достатньо буде протягнути кілька дротів, а деякі потребуватимуть лише Wifi з’єднання.

Якщо у вас виникне бажання удосконалити інтер'єр свого дому, то у нашому інтернет-магазині «Bristol» ви зможете знайти чудові зразки якісних та стильних меблів й купити їх за доступними цінами.

Повернутись
Зворотній зв'язок