Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Про механізм Седафлекс
  10.03.2021

Дивани з механізмом трансформації Седафлекс користуються великою популярністю через компактність розмірів та зручність експлуатації. В складеному вигляді меблі такого типу не займають багато місця, а якщо їх розкласти, то можна створити повноцінне спальне місце. Саме тому вони найчастіше стають доповненням інтер`єрів невеликих за площею квартир. В цій статті ми вирішили розповісти детальніше не лише про переваги Седафлекс, а й недоліки цього механізму.

Що таке Седафлекс?

Це механізм трансформації сучасних диванів, розроблений компанією з Бельгії Sedac. Ще одна поширена у народі назва — “американська розкладачка”. Він складається з двох частин, призначається для щоденного використання й у поєднанні з правильно підібраним матрацом, товщина якого зазвичай становить 10-12 см, здатен забезпечити комфортне місце для відпочинку. Основою спального місця дивану з механізмом Sedaflex є ортопедичні ламелі. Підніжки виготовляються з еластичних ременів.

Як розкладається диван з таким механізмом трансформації?

Седафлекс забезпечує простоту експлуатації меблів. Впоратись з ним з легкістю зможе навіть дитина.

Працює механізм наступним чином:

  1. Прибравши з дивану всі м`які елементи (подушки, сидіння, покривало), слід одночасно витягнути розкладачку та підняти її догори.
  2. Розгорнути розкладачку і поставити її на ніжки.

Щоб скласти диван, всі перераховані пункти слід повторити у зворотньому напрямку:

  1. Скласти розкладачку навпіл.
  2. Натиснути на неї, тим самим засунувши її у внутрішню нішу дивану.
  3. Повернути на місця текстиль, подушки тощо.

В чому мінуси такого механізму?

Згідно з відгуками користувачів, недоліки має не сама система трансформації, а конструкція диванів, в яких вона використовується. У більшості меблів такого типу відсутній внутрішній ящик, який зазвичай використовують для зберігання матрацу, постільної білизни чи інших речей.

Ще один мінус полягає у тому, що виробники для диванів з механізмом Седафлекс використовують беспружинні матраци з пінополіуретану, що не вирізняється особливою довговічністю та практичністю. Матрац можна замінити на інший, характеристики якого відповідали б індивідуальним вимогам користувача, однак перш, ніж купувати обновку, слід врахувати, що такі меблі мають свої обмеження за розміром та наповнювачем. Висота матраца повинна становити 10-12 см, а матеріал, з якого він виготовлений, повинен бути в міру жорстким, оскільки інакше диван просто не складеться.

Дивани зі способом трансформації Седафлекс може дозволити собі далеко не кожен. Оскільки для виготовлення меблів з таким механізмом виробники повинні отримати спеціальну європейську ліцензію, вартість готового виробу деколи може перевищувати очікувану суму.

Про переваги Седафлекс

Заплативши більшу суму за диван, ви зробите прекрасну інвестицію в своє майбутнє. Механізм Седафлекс здатен покращити якість вашого життя й позбавити вас від потреби купувати нові меблі для дому на найближчі 10 чи 15 років. Слід наголосити, що він розроблявся саме для диванів-ліжок, які будуть використовуватись щоденно. Саме тому механізму Седафлекс будуть не страшні часті складання та розкладання.

Конструкція з металічним каркасом в основі - гарантія того, що меблі стійко витримають сильні навантаження (вагу до 300 кг). А ламелі підтримуватимуть спальне місце в “тонусі”, забезпечуючи рівну поверхню для сну й бажаний ортопедичний ефект.

Механізм Седафлекс дозволить компактно розмістити диван практично у будь-якому приміщенні.

Маючи на меті купити меблі в Україні за доступною ціною, не проходьте повз магазин Bristol. Вашій увазі ми пропонуємо широкий асортимент товарів на будь-який смак та гаманець, тож ви неодмінно знайдете підходящий варіант для оновлення житлового чи офісного інтер`єру.

Повернутись
Зворотній зв'язок