Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Правила зонування вітальні
  25.03.2018

У мистецтві облаштування інтер’єру зонування вже давно стало одним з найбільш оптимальних способів розподілу приміщення на декілька умовних частин. Завдяки цьому навіть маленьку кімнату можна зробити більш функціональною та знайти у ній місце для всіх необхідних речей.

Чому варто зонувати вітальню?

Вітальня – це та кімната, де зазвичай відбуваються всі основні дійства жителів. У цьому приміщенні велика сім’я може дружно проводити час за спільним переглядом кінофільмів чи смакувати святковою вечерею.

У вітальні панує особлива атмосфера для відпочинку, тож часто саме тут мешканці будинку прагнуть побути наодинці за читанням улюбленої книги чи просто насолоджуючись музикою. Тож для того, щоб кожне з цих занять відбувалось по-особливому, дизайнери рекомендують зонувати приміщення.

Які зони можна виокремити у вітальній кімнаті?

Те, як саме буде виглядати інтер’єр вашого житлового приміщення – вирішувати вам, проте найчастіше вітальню кімнату використовують як:

- Спальню, оскільки диван, який є невід’ємною частиною дизайну вітальні, може слугувати повноцінним спальним місцем як для жителів будинку, так і для гостей;

- Їдальню, адже якщо квартира невелика за своєю площею, то обідній стіл розміщують саме у цій кімнаті;

- Домашній кабінет – для тих, то працює вдома або кому доводиться виконувати робочі завдання поза офісом наявність робочого куточка у вітальні є просто необхідним;

- Гардероб чи бібліотеку – вбудовані шафи, комоди, тумби – все, що може слугувати місцем для збереження одягу, книг та інших речей, розташовують у вітальні.

Як правильно розподілити простір?

Оскільки інтер’єр вітальні може поєднувати у собі так багато функцій, варто дуже обережно та відповідально ставитись до облаштування цієї кімнати.

Зонування являє собою своєрідний розподіл приміщення на окремі частини. Здійснити це можна кількома способами, зокрема:

- Зробити акцент на деталях інтер’єру;

- Використати меблі (стелаж, шафу, комод) у якості перегородки;

- Розподілити приміщення на зони за допомогою дзеркал та джерел освітлення.

Вітальну кімнату можна не лише розподіляти на окремі зони, а й поєднувати у ній різні елементи для кращої економії простору та підвищення функціональності загального інтер’єру. Для цього можна використовувати меблі-трансформер. Завдяки цим здобуткам меблевої індустрії ви зможете оптимізувати приміщення своєї вітальної кімнати та отримати більше вільного простору.

Варіантів подібного гарнітуру на сьогоднішні день існує безліч. На сайті магазину Брістоль ви зможете відшукати для себе зразки меблів від найкращих українських виробників, у якості та надійності яких не доведеться шкодувати.

Ми пропонуємо вам не лише полегшити своє життя та зробити інтер’єр вітальні в рази кращим, а й зекономити власні кошти, адже купити меблі у нашому магазині за доступними цінами має можливість кожен охочий.

Повернутись
Зворотній зв'язок