Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Плетені меблі як окремий вид мистецтва
  09.02.2018

Основними предметами інтер’єру для багатьох людей вже впродовж тривалого часу являються меблі з деревини. Проте не меншою популярністю користуються і плетені меблі.

Перші згадки про них датуються роками до початку нашої ери. Різноманіття плетених меблів навіть на той час було досить великим. Декілька плетених крісел було знайдено у гробниці давньогєгипетського фараона Тутанхамона. Менш заможні особи на той час прикрашали плетеними меблями як внутрішні інтер’єри, так і території на відкритому повітрі.

Які матеріали використовують для виготовлення цих меблів

Плетені вироби характеризуються особливою надійністю завдяки тому, що для їхнього виготовлення обирають міцні матеріали, зокрема ротангу, лозу, бамбук, очерет, вербу, очищені від кори гілки горіха тощо. Основними критеріями призначеної для виготовлення плетених меблів сировини являється гнучкість, щільність та гладка поверхня.

Переваги плетених меблів

Такий вид меблів неспроста отримав велике поширення. Вони володіють низкою вагомих плюсів, зокрема такими, як:

1. Легкість. Порівняно з виробами з деревини, ДСП або МДФ вага плетених меблів є досить малою. Завдяки цьому їх легко транспортувати та переставляти.

2. Екологічність. Ці предмети інтер’єру виготовляються з природних матеріалів, тому є абсолютно безпечними.

3. Стійкість до вологи, високих температур навколишнього середовища та ультрафіолету.

4. Зручність, яку забезпечує приємна на дотик текстура.

5. Невибагливість у питанні догляду. Плетені меблі не потребують особливих умов зберігання та окремого способу очистки.

6. Гармонійне поєднання з іншими матеріалами. Плетені вироби зможуть стати вдалим доповненням інтер’єру зі вже наявними у ньому деталями з кераміки, скла, шкіри тощо.

7. Функціональність. Такі меблі часто обирають не лише у якості доповненні інтер’єру заміського будинку. Їм перевагу при оформленні бібліотеки, вітальні чи навіть спальної кімнати.

8. Вишуканий зовнішній вигляд. Виготовленням плетених меблів займаються майстри, які під час своєї роботи проявляють не лише професійні вміння, а й власну творчість.

Наша пропозиція

Плетені меблі – це особливий вид фурнітури, що, безумовно, здатен додати вишуканості будь-якому інтер’єру. Проте якщо ви надаєте перевагу класичному стилю та прагнете стати власником надійних меблів, виготовлених з деревини, - ласкаво просимо до магазину Bristol!

У нас ви зможете підібрати для себе модульні системи, офісні меблі, обідні, письмові та комп'ютерні столи та стільці, крісла та дивани у вітальні, односпальні й двоспальні ліжка, ортопедичні матраси й каркаси та багато-багато іншого. Для своїх покупців ми пропонуємо також можливість купити меблі за акційної ціною! З магазином Брістоль ви зекономите свої сили, час та кошти і стане при цьому щасливим володарем стильного та практичного інтер'єру.

Повернутись
Зворотній зв'язок