Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Меблі з ДСП та МДФ
  30.09.2020

Перш, ніж купувати новий гарнітур, слід враховувати особливості не тільки його зовнішнього вигляду, але і матеріалу, з якого він виготовлений. Від його якості і надійності залежить термін служби того чи іншого предмета інтер'єру і безпека тих, хто буде ним користуватися.

Для виготовлення меблів використовують різні матеріали, в числі яких метал, фанера, шпон, натуральне дерево, ДСП і МДФ. Останні два варіанти зі списку користуються особливою популярністю в будівельній сфері і меблевої індустрії. Розглянемо докладніше їх характеристики.

Що таке ДСП і МДФ?

ДСП (деревно - стружкова плита) являє собою листовий композиційний матеріал, виготовлення якого відбувається шляхом пресування деревних стружок в умовах високих температур і додавання спеціальних домішок. Поверхня ДСП може бути облицьована папером, шпоном, полімерними плівками або пластиком.

МДФ (від англ. Medium Density Fibreboard) - деревоволокниста плита середньої щільності. Це листовий композиційний матеріал, який виготовляється з дуже дрібної деревної тирси. Його прийнято вважати екологічно чистим матеріалом, так як для скріплення основи плити, тобто дрібно переробленої деревини, використовують органічні речовини.

Що можна вважати їх недоліками?

Ці матеріали мають більшу кількість переваг, однак при покупці виготовлених з них меблів слід врахувати і менш приємні моменти, зокрема:

  • Зовнішній вигляд.

Поверхні ДСП і МДФ не відрізняються особливістю текстури або широкою палітрою кольорів. Ці матеріали використовуються для виготовлення побутових меблів, тому основна увага приділяється практичності і надійності. У будь-якому випадку ця характеристика не в повній мірі може вважатися недоліком, оскільки комусь може бути до душі пастельні кольори.

  • Наявність шкідливих для здоров'я речовин.

У складі матеріалу можуть бути присутніми домішки, які під дією високих температур і вологості чинять негативний вплив на організм людини, а саме на зорову, дихальну і нервову системи. Однак цей пункт стосується тільки ДСП. МДФ плити набагато безпечніше, адже їх виготовляють за новітніми технологіями, які виключають використання некорисних формальдегідних смол. Для скріплення деревної тирси використовують природні речовини, через що МДФ є екологічно чистим матеріалом.

  • Міцність і надійність кріплень.

Незважаючи на те, що поверхні як з ДСП, так і з МДФ досить щільні, з часом місця кріплень, розширюючись, втрачають свою форму. Навіть використання надійних шурупів і гвинтів і обережна робота з усіма елементами конструкції не зменшать можливість деформації.

У чому плюси цих матеріалів?

Найбільш вагомим плюсом ДСП і МДФ є їх ціна. Вартість виробу залежить від особливостей самої конструкції, але в загальному меблі з цих матеріалів цілком доступна для середньостатистичного покупця.

Ще однією перевагою є тривалий термін експлуатації. Меблі ДСП і МДФ здатна прослужити понад 10 років, не втрачаючи при цьому привабливості свого зовнішнього вигляду.

Надійність - наступний пункт зі списку позитивних характеристик. Вироби з ДСП і МДФ не розсихаються і не розшаровуються. Завдяки особливостям домішок, які використовують при виготовленні плит, ймовірність появи цвілі або комах мінімальна.

Щільність і міцність - одні з основних особливостей цих матеріалів. Вони практично не піддаються механічним пошкодженням і поломок. У порівнянні з поверхнею хвойної деревини, подряпини на ДСП та МДФ будуть практично непомітними.

Стійкість до вологи і високих температур. Меблі з цих матеріалів не буде різко реагувати на перехід від спеки до холоду і зможуть стійко витримати перебування в приміщенні з 40-50% вологості.

Ще одна перевага - це відповідність основним стандартам безпеки. Поверхня ДСП і МДФ - гладка і приємна на дотик, тому на відміну від виробів з натуральної деревини ви або ваші близькі не зможуть пошкодитися через шорсткості і отримати скалку.

Де купити меблі в Україні?

Без зайвої скромності хочемо сказати, що наш онлайн-магазин меблів Bristol - одне з кращих місць для покупки нових меблів. Ми пропонуємо:

- широкий асортимент товарів від перевірених виробників;

- доступні ціни;

- можливість зробити замовлення, не виходячи з дому;

- зручні способи оплати товару;

- швидку доставку по Україні.

У разі виникнення питань з приводу оформлення покупки або продукції - сміливо звертайтеся до наших консультантів в чаті або по телефону.

Повернутись
Зворотній зв'язок