Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Меблі в стилі модерн: від витоків до сьогодні
  04.01.2017

Історія дизайну здається невичерпним джерелом натхнення для сучасного наслідування. Сьогодні ми зануримося в особливості одного з найбільш неординарних і романтичних напрямків та з’ясуємо, як саме відтворити його у себе вдома.
Модерн — це стиль, який був популярний в Європі кінця 19-го — початку 20-го століття. Абсолютно незрівнянне, це явище і сьогодні привертає увагу шанувальників аристократичної вишуканості.
Один з найвизначніших та найвпливовіших напрямків мистецтва проіснував зовсім мало — близько 35-ти років, його розвиток перервала Перша Світова війна. Не дивлячись на такий короткий період його історії, модерн встиг поширитися на багато країн, в кожній з яких став натхненням для геніальних митців та отримав унікальне визнання і навіть унікальні назви. Так французький “ар-нуво”, німецький “югендстиль”, американський “тіфані” та іспанський “модернізмо” викликали ажіотаж і паралельно з цим бурхливий захват вищих прошарків суспільства.
Перше, що приходить на думку зі словом “модерн”, це, звісно, Гауді та його неперевершені архітектурні витвори. Але не можна оминути увагою і розвиток інтер’єрів в цей період а, зокрема, меблів, які стали перлинами стилю і досі не втратили своєї актуальності. Меблі модерну мають низку особливостей, які характерно вирізняють їх на фоні інших стилів та напрямків.
Любов до природи
Отже, перший і найголовніший критерій створення атмосфери “нового мистецтва” - уподібнення до форм і кольорів природи. Саме тому за матеріал варто обирати благородні породи дерева. Також не забудьте звернути увагу на його покриття і виключити варіант занадто щільного пофарбування, адже невимушеність кольорів — головний критерій якісного і дорогого вигляду меблів. Прагнення відтворити красу природи також виражає примхливість форм та S-подібні лінії, які фігурують, без перебільшення, у всіх деталях інтер’єру. Митці модерну виключили з використання строгі та прямі елементи, гострі кути та консервативну стриманість, віддавши перевагу рослинним мотивам, які стали головною темою візерунків та розпису. Квіти. дерева, метелики — основні елементи модерну, використовуючи їх у своєму інтер’єрі, вам вдасться досягнути невимушеності й правдивості стилю, без натяків на сліпе наслідування.

Кольорове скло
Вітражі - візитна картка модерну і не дарма, адже магічна гра світла та можливість створити цілу низку образів чи не якнайкраще відтворюють універсальність та високу ідею стилю. Як і в решті елементів декору, для створення вітражів музою була природа, але нею спектр тем не обмежувався. Історичні сюжети, геометричні композиції та навіть портрети — все це у ваших руках.
Не всі могли дозволити собі великі вітражні вікна, адже їх створення — процедура не із дешевих. Саме тому ця вишукана техніка знайшла собі застосування у деталях внутрішнього оформлення помешкань, таких як лампи, дверцята шаф, рами дзеркал. Сьогодні кольорове скло стало як ніколи популярним, про це свідчить велика кількість майстерень обробки скла, в яких ви можете замовити вироби будь-якого масштабу та складності.

М’які кольори
Очевидно, що палітра та поєднання кольорів — це одна з визначальних особливостей будь-якого напрямку і модерн не є виключенням. М’які, приглушенні кольори, які в гармонії з рештою елементів створюють унікальну картину захвату природою. Оливковий, коричневий, бежевий будуть ідеальним рішенням для оббивки меблів та вибору текстилю. Але й на цьому не варто занадто загострювати увагу, адже натуральні кольори заграють по-новому в поєднанні з яскравими квітковими акцентами.
Як вже було сказано, модерн — унікальний стиль і найсильніше це виражається у його гнучкості та адаптивності під сучасну культуру і матеріали. Тому не варто остерігатися використання старих мотивів, адже справжня класика — вічна.

Купити меблі, які будуть повною мірою стилізовані під вибраний вами стиль ви можете у магазині Bristol.

 

Повернутись
Зворотній зв'язок