Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Критерії вибору стільців
  04.09.2020

Стілець являється одним з обов’язкових елементів інтер’єра незалежно від його стилю. Оскільки більшість часу впродовж дня ми проводимо у сидячому положенні, особливо важливо облаштувати відповідне для цього місце максимально комфортно. Саме тому слід серйозно підходити до вибору стільця. І дана стаття присвячена тому, як зробити правильний вибір.

Що врахувати при покупці стільця

  1. Місце розташування меблів та їхнє призначення.

Як і більшість основних елементів інтер’єру, стільці слід підбирати, враховуючи загальні особливості дизайну, обраного для оздоблення приміщення. Кожна модель стільця відрізняється одна від одної в залежності від свого призначення. Кухонні стільці відмінні від крісел для робочого кабінету не лише за зовнішніми ознаками, а й за своєю функціональністю. Відмінними можуть бути також матеріали, що використовувались для виготовлення виробу.

Конструкція кухонних меблів й стільців зокрема передбачає наявність міцного металевого або дерев’яного каркаса. Це пов’язано з тим, що кухонні меблі можуть піддаватись серйозним навантаженням, потрапляти під вплив температурних змін, а також зменшення й збільшення вологості. Кухонні меблі оздоблюють лаконічно. Класичні прості конструкції стільців деколи можуть прикрашати різьбленнями на ніжках чи спинці тощо.

Основними вимогами для дитячих стільців є відсутність гострих кутів, міцність та практичність.

Стільці для робочих кабінетів, гостьових кімнат, трапезних чи віталень виглядають більш багато, можуть мати оббивку з делікатних тканин, а сама конструкція може складатись з деталей асиметричною форми.

Офісні меблі повинні бути максимально зручними, адже перебування у сидячому положенні впродовж 8 чи більше годин може бути відзначена проблемами зі спиною у подальшому. Не менш важливим є й вигляд робочого крісла, адже він підкреслює респектабельність свого власника.

  1. Індивідуальні особливості користувача.

Стілець не повинен бути занадто низьким чи занадто високим. Спеціалісти вважають, що оптимальна висота для стільця – це 40 см, тож саме цьому показнику відповідає більшість стандартних моделей. У ширину зручний стілець повинен бути не менше 50 см. Особливо зручними є стільці з заокругленим сидінням.

Кут нахилу між сидінням і спинкою – ще один момент, вартий вашої уваги. Згідно з рекомендаціями спинка стільця повинна відхилятись не більше, ніж на 5 градусів й не менше, ніж на 3. В іншому випадку тіло сидячого буде знаходитись у неприродньому положенні, що в свою чергу відгукнеться болями у поясниці, проблемами з хребтом тощо.

  1. Якість матеріалів й бренд.

Рівень якості товару можна визначити, взявши до уваги назву бренду. Якщо торгова марка відома не лише у вузьких колах й знаходиться на ринку не один рік, то її продукція може заслуговувати на шанс стати поповненням вашого інтер’єру. Якщо ж ви знайшли стілець від маловідомого виробника, ціна якого здається підозріло низькою – зверніть детальну увагу на матеріали, перевірте міцність кріплень тощо.

Де купити стільці в Україні?

Якщо ви прагнете придбати меблі за доступними цінами, що відповідали б бажаним характеристикам й могли прослужити не один рік – ласкаво просимо до Bristol. Тут ви знайдете все необхідне для облаштування затишного інтер’єру як житлового, так і офісного приміщення.

Повернутись
Зворотній зв'язок