Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Як правильно вибрати барні стільці
  28.01.2022

Барні стільці, як і барну стійку вже давно можна зустріти не лише у барах, ресторанах та інших громадських місцях, а й у інтер’єрах кухонь звичайних житлових квартир. Їхнє використання дозволяє вигідно розмежувати зону для приготування їжі та вітальню.

У невеликих за площею кухнях барні стійки замінюють обідній стіл, а барні стільці, асортимент яких на сьогоднішній день вражає своїм різноманіттям, виконують свою пряму функцію та одночасно слугують елементом декору. В цій статті ми вирішили звернути більшу увагу саме на барні стільці й поділитись кількома порадами щодо того, як підібрати їх для своєї кухні.

Як визначитись з розміром барних стільців

Цей тип посадкового місця на перший погляд може здатись незручним. Ми можемо з впевненістю сказати, що це враження оманливе й якщо стілець було підібрано правильно, то сидіти на ньому можна буде тривалий час без жодного дискомфорту.

Визначитись з висотою барного стільця можна, враховуючи наступне:

  1. Вирахувати висоту барної стійки, відмінусувати від цього показника 25-30 см. Отримана висота вважається ідеальною для стільця, на якому буде зручно сидіти.
  2. Підставка під ноги повинна знаходитись на 45 см нижче рівня сидіння.
  3. По можливості надавати перевагу стільцям, висоту яких можна регулювати, оскільки користуватись ним можуть люди з різним зростом.
  4. Якщо барна стійка буде використовуватись замість обіднього столу, то слід обирати стільці з більшим сидінням (42 см і більше).

Якими бувають барні стільці

На сучасному ринку ці меблі представлені у різних варіантах. Найбільш поширеними вважаються стільці з такою конфігурацією:

  • Табурети без спинки;
  • Стільці з високою спинкою;
  • Стільці з поясничною спинкою;
  • Напвакрісло зі спинкою;
  • Напівкрісло зі спинкою та підлокітниками;
  • Стільці зі складним механізмом.

Окрім типу сидіння, барні стільці розрізняються і за типом опори. Найбільш стійким вважається варіант стільця на чотирьох ніжках. Класичний і досі один з найбільш популярних – це стілець на одній ніжці. Обираючи такий варіант, слід надавати перевагу моделям з широкою опорою, виготовленою з міцного матеріалу. Лише з такою ніжкою стілець буде стійким, надійним та довговічним. Бувають також стільці на трьох ніжках. Рівень їхньої міцності залежить від того, як саме розташовані опори та з чого саме вони були виготовлені. Оригінальний вигляд мають барні стільці з двома ніжками. Їхня конструкція передбачає наявність основи у вигляді круга, від якої відходять дві жорсткі вигнуті опори. Якщо матеріал якісний і сам стілець добре складений, то питань до стійкості не виникатиме.

Де купити меблі для кухні в Україні

Якщо ви запланували ремонт у себе на кухні чи хочете просто оновити кухонний гарнітур – ласкаво просимо до каталогів на сайті нашого магазину «Bristol». Тут ви зможете ознайомитись з фотографіями та детальним описом товарів від кращих українських торгових марок, отримати консультацію в режимі онлайн, а також оформити замовлення за лічені хвилини й обрати найбільш зручний для себе спосіб оплати та доставки покупки.

Повернутись
Зворотній зв'язок