Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
З якої деревини виготовляють меблі?
  22.12.2017

Завдяки стрімкому розвитку технологій з кожним роком виникають все нові види матеріалів для виготовлення меблів та технології їхньої обробки. Попри це дерев’яні вироби залишаються бажаними деталями інтер’єру, їм надають перевагу через їхню екологічність та довговічність. Не менш важливою перевагою деревини є різноманіття її сортів, що значним чином розширює список варіантів стильового оформлення гарнітуру.

Які ж сорти деревини обирають та в чому полягають особливості кожного з них?

Дуб

Цей сорт деревини – один з найбільш надійних та довговічних, завдяки чому він і користується великою популярністю серед виробників меблів. Вироби з дубу не виглядають громіздкими завдяки природним світлим відтінкам своєї поверхні. З часом колір може потемнішати, проте це не погіршує зовнішній вигляд гарнітуру, а, навпаки, надає йому більшої вишуканості.

Вільха

Приємний золотистий колір з легким червоним відтінком, середня твердість та легкість обробки – критерії, завдяки яким до цієї породи прихильно ставиться більшість дизайнерів та виробників меблів. Вільха має цікаву структуру та привабливий узор з деталями серцевинних променів.

Бук

Ця деревина міцна, стійка до пошкоджень, легко оброблюється та має приємний колір. Саме тому вона користується величезною популярністю в індустрії виготовлення меблів. В Європі бук очолює список найбільш затребуваних порід, призначених для створення предметів інтер’єру.

Клен

Особливість цього сорту деревини полягає у його кольорі. Майже білий, з тонкими та витонченими прожилками, він ідеально підходить для сучасних дизайнерських рішень. Меблі з клена гармонійно доповнюють скандинавський стиль та стиль прованс. Крім своєї міцності та стійкості до пошкоджень, клен є досить еластичною деревиною, тому часто використовується для створення вигнутих форм та деталей.

Горіх

Така порода являється одним з найбільш благородних видів деревини через яскраво виражену текстуру та міцність, твердість й стійкість до побутових пошкоджень. Деревина горіха володіє широким діапазоном відтінків, від світло-коричневого до майже чорного, через що вироби з неї можуть стати гармонійним доповненням практично будь-якого інтер’єру. Особливою цінністю володіють меблі з дикого горіху, адже цей матеріал володіє самобутнім узором та вишуканим темним кольором.

Вишня

Перевагою цього сорту є його кольорова гама, що поєднує у собі відтінки жовтого, червоного, та коричневого. Завдяки однорідності своєї структури та високим характеристикам якості й міцності вишня ідеально підходить для виготовлення меблів. А ненав’язливий та лаконічний узор цієї деревини дозволяє застосовувати її у різних дизайнерських ідеях.

Де купити меблі з дерева?

Тепер, розуміючи особливості та переваги найбільш популярних порід дерева, призначених для виготовлення меблів, ви можете точно визначитись з тим, який саме варіант стане гарним доповненням вашого житла. Магазин меблів Брістоль пропонує вашій увазі широкий асортимент якісної продукції від вітчизняних виробників, що включає у себе ліжка, столи, шафи, тумби та багато іншого.

Повернутись
Зворотній зв'язок