Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Який килим обрати у вітальню
  13.12.2021

Вітальня часто стає місцем, де ми приймаємо гостей, проводимо час у компанії рідних та друзів чи відпочиваємо наодинці за переглядом телевізора або читанням. Зважаючи на це, інтер’єр цієї кімнати повинен випромінювати затишок та тепло й створювати комфорт для кожного з відвідувачів. Вигідно доповнити дизайн вітальні можна за допомогою килима. Правильно підібраний аксесуар не лише зробить теплою підлогу кімнати, а й позитивно вплине на загальну атмосферу приміщення та настрій тих, хто у ній перебуває.

Якого розміру має бути килим

Перш за все, слід визначитись з тим, яку саме площу повинен покривати килим. В залежності від планування вітальні та особливостей обстановки килим може покривати всю площу кімнати або лише одну з її зон.

Якщо ви бажаєте застелити покриттям всю підлогу у приміщенні, рекомендовано обирати килим розміром на 10-15 см менше від загальної площі. Якщо килим має принт чи малюнок, при плануванні обстановки й розміщенні меблів слід переконатись, що зображення на покритті буде виглядати завершеним.

На килимках середнього або маленького розміру зазвичай роблять акцент у інтер’єрі вітальні, розміщуючи їх по центру меблевої групи.

Якого кольору має бути килим

Це залежить від низки факторів, зокрема:

  • Розміру кімнати;
  • Рівня освітелності приміщення;
  • Та інтенсивності руху по вітальні.

Якщо ваша вітальня – це невелика за розміром кімната, то краще всього лоя неї підійде килим світлого кольору. Це дозволить візуально збільшити приміщення. А якщо вітальня, навпаки, має вдосталь вільного місця, то покриття у темних тонах зможе зробити його більш затишним та камерним.

Якщо у вітальню потрапляє мало природного світла, то варто відмовитись від темних килимів. А доповненням кімнат з великими вікнами, що виходять на південний бік, чудово стане покриття у світлій палітрі.

Варто врахувати й те, наскільки активним буде рух у вітальні. Якщо в домі є діти, домашні тварини або якщо у вітальні часто проводяться вечірки чи родинні застілля з випивкою та різноманітною їжею, то слід надавати перевагу покриттям з візерунками. На таких килимах плями будуть менш помітними.

Яким має бути матеріал килима

Найголовніший критерій килима для вітальні – це практичність. Внаслідок інтенсивного руху по вітальні підлогове покриття може потрепати від пошкоджень та забруднень різного типу. Зважаючи на це, слід обирати довговічні та міцні килими, покриття яких буде нескладно відмити від плям.

На думку спеціалістів, найкраще для вітальні підходять такі варіанти:

- акрилові килими з середнім ворсом;

- килим з поліпропілену чи поліестеру з коротким ворсом.

Перший варіант підійде тим, для кого в пріоритеті є м'якість покриття та ефект тепла й затишку, тоді як другий буде до вподоби поціновувачам практичних та невибагливих у догляді речей.

Пропозиція магазину «Bristol»

Стильний килим у вітальні повинні доповнювати не менш красиві та зручні меблі. Вашій увазі ми готові запропонувати дивани, крісла, пуфи, банкетки, тахти, стільці, столи та низку інших предметів інтер'єру на будь-який смак та гаманець.

Шопінг на сайті Bristol – це справжнє задоволення, адже всього за декілька проведених на сайті хвилин ви зможете підібрати бажаний для себе варіант, купити меблі за доступною ціною й замовити доставку прямо під двері дому! Якщо виникнуть додаткові питання – наші гарячі лінії відкриті для вас. Набирайте один із вказаних внизу сторінки номерів і наші менеджери радо допоможуть вам з вибором та оформленням замовлення.

Повернутись
Зворотній зв'язок