Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Як підібрати книжкову шафу
  21.07.2021

Відводити окреме місце для книг – це звичай, що прийшов до нас ще з давніх часів. Як затяті книгомани, так і просто ті, хто люблять колекціонувати друковані видання погодяться, що книжкова шафа є незамінним предметом обстановки вітальні або робочого кабінету. В цій статті ми вирішили розповісти вам про те на що слід звертати увагу при виборі таких меблів.

Трохи історії

Облаштовувати своєрідні сховища для літературних творів почали ще в Давній Греції та Римі багато століть тому: в окремих кімнатах з полицями зберігались списані сувої та глиняні дощечки. З появою друкованих видань та поширенням цієї культури по світу полиці та стелажі стали невід’ємним елементом житлових інтер’єрів. Заможні особи дозволяли собі відводити цілі приміщення спеціально для зберігання книг. Домашні бібліотеки облаштовували великими багаторівневими шафами.

Починаючи з 18 століття, меблі для книг почали слугувати не лише як місцем зберігання паперових цінностей, а й як елемент декору. Їх прикрашали різьбленнями та дорогоцінним камінням. Наявність книжкової шафи, як і самих книг, було свідченням гарного смаку та високого інтелекту власників дому. 

З часом ставлення до книжкових шаф перейшло у більш практичне та функціональне русло. На сьогоднішній день меблі, призначені для зберігання літератури, також представлені у широкому асортименті форм, кольорів та розмірів. Однак, найважливішою характеристикою меблів такого типу є їхня практичність та місткість.

Види книжкових шаф

  1. Вертикальні або горизонтальні.

Перевага одному або іншому варіанту надається в залежності від особливостей приміщення, де будуть розміщуватись меблі. Вертикальні шафи є вузькими та високими. Такий варіант добре підходить для кімнат з високими стелями. Горизонтальні шафи зазвичай займають чимало місця, тож їх найчастіше обирають для просторних віталень, спалень або домашніх бібліотек.

  1. Прямокутні або кутові.

Кутові меблі дозволяють більш оптимально використовувати простір приміщення. Це даэ можливість розмістити масивну кутову книжкову шафу навіть в невеликій за площею кімнаті. Прямокутні шафи – це класичний варіант. Вони можуть здаватись звичними для нашого ока, проте дизайнери меблів з кожним роком презентують нові варіації форм, кольорів та матеріалів. Тож навіть прямокутна шафа для книг може стати стильним доповненням дизайну вашого дому.

  1. Відкриті або закриті.

Відкриті книжкові шафи – це меблі без дверей чи розсувного скла. Такий варіант особливо подобається тим, хто потребує швидкого доступу до книг. Відкриті меблі займають менше місця у кімнаті, однак не захищають свій вміст від пилу та сонця. Це варто врахувати, особливо якщо серед книг, які ви плануєте зберігати у відкритій шафі, є дуже цінні для вас екземпляри.

Закриті шафи оснащені дверцятами або склянними вставками, що можуть повністю або частково захищати вміст шафи. Такі меблі нерідко прикрашають різбленнями чи іншими декоративними елементами.

Де купити меблі в Україні

В магазині «Bristol» окрім книжкових шаф від кращих вітчизняних виробників ви також можете знайти столи, стільці, ліжка, дивани, тумби, крісла, матраци, футони, топпери й інші предмети, необхідні для облаштування комфортного та затишного інтер’єру. Детальну інформацію про оплату та доставку товарів ви з легкістю можете знайти на нашому сайті. А якщо виникнуть питання – сміливо звертайтесь на нашу гарячу лінію.

Повернутись
Зворотній зв'язок