Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Як облаштувати вітальню
  21.02.2022

З-поміж усіх приміщень житлового будинку важливу роль відіграє саме вітальня. Вона концентрує у собі атмосферу затишку, стає місцем зустрічі гостей, проведення часу у колі родини та слугує куточком для відпочинку наодинці. В цій статті ми детальніше розповімо про те, як облаштувати вітальню з комфортом.

На чому робиться акцент у інтер’єрі вітальні

Здавалося б, основна увага у кімнаті повинна приділятись об’єктам, розміщеним по центру. Практика показує, що так буває не завжди. Акцент у дизайні вітальні може робитись як на центральних об’єктах, так і на предметах у кутах кімнати.   

Одна з найпоширеніших концепцій облаштування вітальні – це організовувати простір навколо дивана. Вважається, що саме диван звертає на себе увагу при вході у вітальню, саме він використовується у цій кімнаті найчастіше й, відповідно, всі інші речі повинні підлаштовуватись до місця його розташування.

Варто зазначити, що ця концепція може опиратись не лише на диван як окремий предмет інтер’єру, а на так звану «диванну групу», що має такі характеристики:

  • Виразний колір меблів чи оббивка з тканин з барвистим орнаментом;
  • Відтінок оббивки, що буде помітно виділятись на загальному фону;
  • Розміщення головного елементу по центру відпочинкової зони;
  • Доповнення килимом чи масивними елементами декору.

Диванна група може включати у себе різну кількість предметів, однак, у більшості випадків вона складається з дивана, крісел, пуфів та тумб чи журнального столика.

Правила розміщення меблів у вітальні

Окрім привабливого зовнішнього вигляду, вітальня, в першу чергу, повинна виконувати свою основну функцію – забезпечувати комфортні умови та вдосталь місця для всіх її користувачів. На зручність вітальні впливає місце розташування меблів у ній.

Перед початком обстановки кімнати спеціалісти рекомендують продумати варіанти використання вітальні та поділити приміщення на умовні зони. Дивани, крісла та інші м’які меблі слід розміщувати у добре освітленому місці. Стосується це й обідніх та письмових столів. Якщо диванна група буде розміщуватись навколо журнального столика, біля каміна чи телевізора, слід подбати про те, щоб між меблями було вдосталь вільного місця й нічого не перешкоджало пересуванню.

Якщо природнього світла недостатньо, додайте в інтер’єр додаткові джерела освітлення: світильники, бра, торшери тощо. Широкий асортимент освітлювальних приладів, представлений на сучасному ринку, дозволяє підібрати варіант на будь-який смак.

А якщо ви хочете купити меблі високої якості за доступними цінами – ласкаво просимо до магазину «Bristol»! У наших каталогах ви зможете знайти все необхідне для комфорного облашування свого житла. Консультанти магазину завжди на зв’язку, тож якщо у вас виникнуть запитання щодо товарів, способів оплати чи доставки замовлення – не вагайтесь та телефонуйте за номерами гарячої лінії, вказаними на сайті.

Повернутись
Зворотній зв'язок