Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Як облаштувати коридор
  27.07.2020

Коридор чи вітальня – одне з найважливіших місць квартири, адже це перша точка, куди потрапляєш по приходу до житла. Відповідно, обстановка інтер’єру може справляти як позитивне, так і не дуже приємне враження на гостей чи самих мешканців. В цій статті ми хочемо поділитись вказівками стосовно того, як облаштувати цю частину помешкання таким чином, щоб в ньому було приємно та зручно знаходитись.

В чому основна складність?

Слід зазначити, що перша й основна проблема при облаштуванні коридору полягає у тому, що у більшості квартир ця ділянка площі є довгою та вузькою. В коридорі зазвичай немає вікон, через що доводиться створювати додаткові штучні джерела освітлення. Ця частина житла передбачає бути дуже функціональною, адже в коридор виходять двері з інших кімнат, там може розміщуватись гардероб чи місце для зберігання різноманітних побутових речей. Темний коридор, окрім того, що навіює похмурий настрій, може бути менш функціональним. Саме тому важливо приділити особливу увагу його облаштуванню, аби не лише візуально його збільшити, а й зробити корисним.

Правильно розставити пріоритети й робити акцент на компактності

Одна з основних характеристик предметів обстановки коридору – це зручні меблі у невеликій кількості. Так, як у коридорі місця небагато, відразу слід визначитись, які меблі є найбільш потрібними для мешканців.

До цього списку традиційно відносять:

  • вішак для верхнього одягу (він важливий, однак якщо в квартирі є гардероб, то без вішака цілком можна обійтись);
  • тумба для взуття (існує багато різних варіантів цих меблів, тож перевагу варто надавати більш компактним моделям, таким, як полиці чи тумби-трансформери);
  • пуф чи стілець для сидіння (завдяки цим меблям можна буде зручно взутись чи роззутись, однак такі меблі можуть займати багато місця. Краще всього обирати вузькі м’які меблі, які за потреби можна було б скласти);
  • дзеркало (без нього і правда не обійтись. Дуже добре, якщо дзеркало буде в повний зріст. А розмістити його можна на вхідних дверях);
  • аксесуари (цей пункт – питання вподобань самих власників. Зазвичай в коридорі розміщують стійку для парасоль, вазони, вішають картини чи інші елементи декору. Всі ці речі можуть займати немало місця, тож залишати їх чи обмежитись мінімальною кількістю елементів – вирішувати вам).

Довговічність та практичність – головні критерії виробу матеріалів для інтер`єру

Зважаючи на те, що коридор – це відбувається чимало пересувань, стіни та підлога повинні бути міцними та надійними. Краще всього оздоблювати коридор за допомогою матеріалів, які було б легко очистити й привести до привабливого вигляду без особливих зусиль. Для підлоги в коридор часто обирають лінолеум чи плитку, найкращий варіант для стін – вінілові шпалери.

Гармонійність в деталях

Спеціалісти радять оформлювати коридор в одному стилі. До прикладу, якщо в коридор виходить декілька міжкімнатних дверей, то краще всього, якщо вони будуть оздоблені в одному стилі. Так це створить відчуття повноти та єдності всіх елементів інтер`єру. Якщо ж немає можливості виготовити всі двері з одного й того ж матеріалу, можна просто пофарбувати їх в один колір, що вдало поєднувався б з загальним дизайном.

Де купити меблі в коридор чи вітальню?

Онлайн-магазин меблів Bristol – це місце, де ви знайдете все необхідне для будь-якого куточка вашого житла чи офісу. Ми пропонуємо широкий асортимент товарів від відомих виробників, в якості та надійності продукції яких вам точно не доведеться сумніватись. За детальною інформацією та корисними порадами сміливо звертайтесь до наших консультантів. Ми завжди раді будемо допомогти вам в телефонному режимі чи онлайн.

Повернутись
Зворотній зв'язок