Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Про геометрію в дизайні
  16.06.2021

Геометричні малюнки та форми були невід’ємною частиною оформлення інтер’єрів. Цей спосіб користується популярністю й на сьогоднішній день, особливо серед прихильників точності та мінімалізму. В цій статті ми розповімо детальніше про те, яку роль відіграє геометрія в декорі й в яких саме способах втілюється в життя.

 

Містична фігура

Тристороння фігура мала особливе значення в часи Стародавньої Греції. Трикутник наділяли особливими містичними властивостями. На сьогодні ця фігура часто використовується у композиціях для зовнішньої окраси архітектурних споруд, таких як мости або балкони, а також інтер’єру.

Мозаїка

Найяскравіший приклад використання геометричних фігур в оздобленні – це мозаїка. Ці художні композиції не обмежуються тільки квадратами або трикутниками. В мозаїці поєднується безліч різних форм, роблячи загальний візерунок яскравим та таким, що запам’ятовується з першого погляду. На сьогоднішній день мозаїками продовжують декорувати не лише фасади, а й підлоги, стіни ванної кімнати або кухні тощо.

Оригінальне рішення

Використання шестикутників – це ще один чудовий спосіб оздобити ванну кімнату або кухню. Ця фігура чи не найкраще підходить для нелінійних поверхонь. Шестикутники надають оздобленню інтер’єру особливого вигляду й осучаснюють класичне бачення лаконічного дизайну. Сміливці й любителі експериментувати використовують шестикутники навіть для оформлення стін, обираючи шпалери з відповідним візерунком, або ж дрібні елементи декору відповідної форми (статуетки, посуд, світильники тощо).

Актуальний тренд

Говорячи про геометрію в інтер’єрах, неможливо не згадати про зигзаги. На відміну від простих діагональних смуг, які рідко коли вдало використовуються у декорі, зигзаги можуть стати справжньою окрасою приміщення. Такий декоративний елемент не зменшує простір, а, навпаки, візуально збільшує його. Саме тому шпалери з зигзаговим принтом часто обирають для невеликих за площею кімнат.

Пропозиція «Bristol»

Шукаючи стильні предмети інтер’єру, неодмінно завітайте до наших каталогів. На сайті магазину меблів «Брістоль» ви зможете знайти столи, стільці, тумби, комоди, шафи, ліжка, дивани, крісла різних форм та розмірів. Вашій увазі представлено продукцію кращих вітчизняних брендів, якість та надійність яких високо оцінена тисячами українських покупців.

Надаючи перевагу «Брістоль», ви маєте можливість:

  • Обрати меблі з широкого асортименту товарів;
  • Ознайомитись з детальним описом товару на сайті;
  • Отримати кваліфіковану консультацію по телефону;
  • Витратити мінімум часу для оформлення замовлення і мінімум коштів для його оплати;
  • Оперативно отримати покупку завдяки швидкому сервісу доставки.

Бажаємо приємних покупкок в магазині «Брістоль»! А якщо перш, ніж купити меблі у нас, у вас виникнуть додаткові запитання – сміливо звертайтесь на нашу гарячу лінію за вказаними на сайті номерами.

Повернутись
Зворотній зв'язок