Розпродаж меблів зі складу до -50% тут

Блог
Гардеробна кімната: типи планування
  25.11.2021

Чи не кожна господиня мріє про окрему кімнату, в якій можна було б зручно зберігати весь одяг та взуття. Назва такої кімнати – гардеробна. Деколи вона може являти собою окрему кімнату, а деколи – глибоку нішу в стіні з низкою перегородок, полиць та гачків. В цій статті ми вирішили детальніше розглянути особливості гардеробів й підказати вам, що неодмінно слід враховувати при облаштуванні такої зони у себе вдома.

Те, якою буде гардеробна, прямо залежить від площі житла та його планування. У великих за площею приміщеннях облаштувати окреме місце для зберігання речей не стане проблемою. Та така можливість завдяки продуманому дизайну є й у маленьких квартирах.

Якими бувають гардеробні

Існує три основних типи:

  • кутові;
  • П-подібні;
  • лінійні;
  • паралельні.

Кутові гардеробні – це універсальний варіант. Їх можна облаштувати практично у будь-якому приміщенні. Основними елементами таких приміщень стають полиці, стелажі та шафи різних розмірів. Для зонування гардеробної використовують перегородки. Кутові гардеробні бувають відкритими або закритими. У другому варіанті при вході встановлюють ширми, класичні двері чи двері-купе.

П-подібні гардеробні краще всього підходять для витягнутих приміщень. Таке планування сховища для речей є чи не найбільш містким та ергономічним. Наповнити гардеробну кімнату можна штангами, гачками, полицями, розміщеними на різній висоті, тощо.

Лінійна гардеробна – це модифікація шафи-купе. Її облаштовують вздовж однієї зі стін спальні, а всередині розміщують стелажі, полиці, корзини, ящики й секції різних розмірів. Для великих приміщень цей тип гардеробної підходить чи не найкраще. Особливо якщо гардеробна закритого типу й має двері з дзеркальною або глянцевою поверхнею.

Варіант паралельних гардеробних переважно обирають для прохідних кімнат. Виглядають вони наступним чином: з обох боків кімнати встановлюються класичні шафи з полицями на різній висоті. Якщо площа дозволяє, то в гардеробній можна також встановити відкриті вішаки, дошку для прасування.

Де купити меблі для дому

Правильно продумана й облаштована гардеробна кімната – це спосіб «розвантажити» решту місця у квартирі й організувати всі речі у одній зоні. Аби користуватись нею було зручно й аби вона мала привабливий зовнішній вигляд, для її облаштування слід обирати лише якісні та міцні меблі. Шафи, полиці, тумби й комоди з такими характеристиками ви можете знайти у нашому онлайн-магазині «Bristol». Увазі кожного відвідувача сайту будуть представлено каталоги, завдяки зручному інтерфейсу яких можна з легкістю підібрати для себе бажаний товар, попередньо ознайомившись з його описом.

Повернутись
Зворотній зв'язок